Tunceli CHP'li Saniye Barut Hükümet Freni Patlamış Kamyon Gibi - Son Dakika
Güncel

Tunceli CHP'li Saniye Barut Hükümet Freni Patlamış Kamyon Gibi

CHP'li Saniye Barut: Hükümet freni patlamış kamyon gibiCHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut, Tunceli'de sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantıda, hükümetin freni boşalmış bir kamyon gibi hareket ettiğini ve Türkiye'yi karanlık bir noktaya sürüklemek istediğini söyledi.

02.04.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Saniye Barut: Hükümet freni patlamış kamyon gibi

CHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut, Tunceli'de sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantıda, hükümetin freni boşalmış bir kamyon gibi hareket ettiğini ve Türkiye'yi karanlık bir noktaya sürüklemek istediğini söyledi.

Referandum çalışmaları için Tunceli'ye gelen CHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Tunceli'de bir otelde yapılan toplantıda konuşan Barut, Atatürk Türkiye'sinin temel taşlarıyla oynayan hiçbir uygulamayı Dersimlilerin kabul etmediğini belirterek, "Bundan sonra da kabul etmeyecektir. Dersim halkı referandumda Türkiye'ye örnek olacaktır. Türkiye'de rekor kırarak, en yüksek oranda 'Hayır' oyu kullanacaktır. Bundan son derece eminim. AKP hükümeti freni boşalmış bir kamyon gibi hepimizi bir uçurumun üzerine doğru sürüklüyor. Ama Türkiye halkı bu duruma müsaade etmeyecektir. Laik, demokratik, parlamenter sistemin devamı için halk gereken dersi hükümete verecektir. OHAL şartlarında yapılacak bir referandumun asla demokratik olmayacağını aylardır söylüyoruz. Hümüket kendisi için koşular yarıp, devletin her türlü imkanını kullanarak referandum çalışması yapıyor. AKP dışındaki siyasi partilerin çalışmaları her yerde engelleniyor. CHPöncelikle sandık güvenliği konusunda büyük bir titizlikle çalışıyor. Biz CHP olarak sandık güvenliğini çok önemsiyoruz. Demokratik ortamda bir referandum olmasını istiyoruz. Koşulların zor olduğunun bilincindeyiz. AKP kendisi dışında olan kimseye saygı göstermeden seçim çalışması yapıyor. Sandıklarda yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı STK ve diğer tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerekiyor. CHP sandık kurulu üyeleri sandıklara sonuna kadar sahip çıkmalı. Bizler en ücra yere kadar giderek sandıklara sahip çıkacağız.Burası Cumhuriyet ve laikliğin kalesidir. Türkiye 16 Nisan akşamı bir gerçeğe şahit olacaktır. Türkiye'de hayır oyları benim tahminim yüzde 60 civarında olacak. Dersim'de ise bu rakam Türkiye rekoru kıracaktır. Sayın Genel Başkanımızın memleketinde herkes Cumhuriyet ve parlamenter sisteme sahip çıkacak, laik demokratik Türkiye için rekor hayır oyları ile Türkiye'ye örnek olacağız"dedi.

Tunceli CHP\'li Saniye Barut Hükümet Freni Patlamış Kamyon Gibi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli CHP'li Saniye Barut Hükümet Freni Patlamış Kamyon Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement