Türk Dünyası Pasinler'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Pasinler'de Buluştu

Türk Dünyası Pasinler\'de Buluştu

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü, Pasinler’e gezi düzenledi.

28.04.2014 10:25

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü, Pasinler'e gezi düzenledi.

Ev sahipliğini Pasinler Ticaret Odası Meclis Başkanı Aydın Taşbaşı'nın yaptığı "Türk Dünyası Kulübü ve Pasinler" adlı gezi etkinliğiyle, Türk Dünyası Kulübü öğrencileri ve Atatürk Üniversitesinde okuyan Türk dünyası öğrencileri bir araya geldiler. Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'dan gelen öğrencilerin yoğun olarak iştirak ettiği gezi oldukça renkli ve eğlenceli geçti. Aydın Taşbaşı ve Emir Şeyh Mahallesi muhtarı Metin Akpınar öğrencilerle yakından ilgilendiler. Otobüs, Pasinler Belediyesi'nin katkılarıyla Atatürk Üniversitesi'nden sabah erkenden hareket etti. İlk durak Alvarlı Efe Hazretleri Türbesi oldu. Daha sonra Epsemce Köyü'nde bulunan M. Vehbi Efe Hazretleri Türbesi, Çoban Dede Köprüsü, Ferruh Hatun Kümbeti ve Pasinler Kalesi ziyaret edildi.

Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği Başkanı Ünsal Kırmacı gezi boyunca tarihi bilgilerle öğrencileri aydınlattı. Kültür gezisi sonrası Pasinler Bahçesi'nde piknik yapıldı. Türk Dünyası Kulübü bünyesinde geziye katılan Türk dünyası öğrencilerine ızgara ve çay ikram edildi. Pikniğe, Pasinler Belediyesi Başkan Vekili Adem Genç, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Baydemir ve aynı bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç da katıldı.

Ziyafetten sonra Türk dünyası öğrencileri gösteriler düzenledi. Türk dünyasının önemli çalgılarından dombra eşliğinde şarkılar söylendi, şiirler okundu. Türk dünyasından gelen öğrencilerin "Dadaş" temalı şiirler okuması ve Türkçe şarkılar söylemeleri eğlenceye ayrı bir boyut kattı. Türk dünyası halkoyunlarından nümuneler sunuldu. Türk Dünyası'ndan gelen misafir öğrencilerin oyunlarına Pasinler İlçesi gençlerinin de katılmasıyla renkli sahneler oluştu. Bu kaynaşmaya halk yoğun ilgi gösterdi. Türk Dünyası Kulübü öğrencileri "Tarihi zenginliklerimizin tanıtılması, gösterilen misafirperverlik ve yoğun ilgiden dolayı çok mutluyuz. Böyle bir etkinliğe önayak olması ve bizlerle yakından ilgilenmesi hasebiyle başta Aydın Taşbaşı olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Belediye Başkan Vekili Adem Genç "Pasinler'in tanıtılması adına Türk Dünyası Kulübü öğrencilerini ilçemizde ağırlamaktan çok memnunuz" diyerek, ilçenin tanıtımına çok önem verdiklerini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç "Bu tür geziler, tanıtım ve kaynaşma adına oldukça önemlidir. Maksadımız hem güzel ilçemizi Türk dünyasından gelen arkadaşlara tanıtmak hem de bu soydaşlarımızla Anadolu insanını kaynaştırmaktır. Bu geziye vesile olan ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim" şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Doç. Dr. Hüseyin Baydemir, gelecek yıllarda Pasinler'de Türk dünyası kültür programları düzenleyebileceklerini söyledi. Türk Dünyası Kulüp Başkanı Serdar Acar ise "Türk dünyasının dört bir tarafından gelen arkadaşlarla burada olmak, Pasinlerli gençlerle ve yöneticilerle birlikte misafirleri ağırlamaktan dolayı oldukça bahtiyarım" diyerek katkı veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Gezi, kaplıca işletmeleri ziyaretiyle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Pasinler'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement