Türk Sağlık-Sen'den Fatih'in Ebesine Vefa - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen'den Fatih'in Ebesine Vefa

Türk Sağlık-Sen\'den Fatih\'in Ebesine Vefa

Bursalı ebeler, Ebeler Haftasını Gülbahar Hatun'un mezarı başında kutladı.

21.04.2012 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursalı ebeler, Ebeler Haftasını Gülbahar Hatun'un mezarı başında kutladı. Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Köse, 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftasının Fatih Sultan Mehmet'in ebesi Gülbahar Hatun'u Anma ve Anlama Haftası olarak kutlanmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi üyeleri, çağ açıp çağ kapatan Fatih'in ebesi Gülbahar Hatun'u andı. Çok sayıda ebe, sabah saatlerinde Ebeler Haftası dolayısıyla Gülbahar Hatun'un Muradiye Külliyesi'nde bulunan mezarını ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Köse, günümüzde sağlıkçıların cinayetler de dahil hemen her gün saldırıya uğradığına dikkat çekerek, "Ülkemizde 48 bin 498 ebe görev yapmaktadır. Asıl temel görevi anne ve bebek sağlığına yönelik hizmet vermek olan ebeler, ne yazık ki problemler yumağı içinde bırakılmıştır. Görev alanlarındaki belirsizlik yüzünden mesleklerini gerektiği gibi icra edememektedirler. Ebeler branşları dışında başka işlerde çalışmaya zorlanmaktadır. İlçelerde kaymakamların keyfi uygulamaları yüzünden hapishanelerde kadın ziyaretçilerin üzerini aramak gibi hukuka aykırı görevlendirmelere maruz kalmaktalar" dedi.

Günümüzün aksine Osmanlı'nın ebelere büyük önem verdiğine işaret eden Köse, "Hanedan mezarlıklarına Osmanlı soyundan olmayan kimse defnedilmez. Damatlar bile gömülmez. Ancak, Fatih'in ebesi Gülbahar Hatun Bursa'da sultanlarla yan yana yatmakta. Fatih Sultan Mehmet Han, Gülbahar Hatun'a duyduğu saygıyı göstermek için onun saray mezarlığına defnedilmesini istemiştir. O zamanki saygıya, sahiplenmeye bakarsak, bugün çok şey kaybettiğimizi görüyoruz. Mesela görevde yükselme gibi bir şansımız yok. Yaptığımız iş hemşirelerin gölgesinde kalıyor" diyerek, ebelere gereken önemin verilmesini istedi.

Köse, Ebeler Haftasının bundan böyle Gülbahar Hatun'u Anma ve Anlama Haftası olarak kutlanmasını talep etti. Bu arada, Gülbahar isimli 2 ebeye plaket verilirken, ebeler daha sonra Darüzziyafe'de kahvaltı yaptı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen'den Fatih'in Ebesine Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement