Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı'nın Yeni Başkanı Safa Gür Oldu - Son Dakika
Güncel

Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı'nın Yeni Başkanı Safa Gür Oldu

Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı\'nın Yeni Başkanı Safa Gür Oldu

TÜRK Veteriner Hekimler Birliği Vakfı yeni Başkanı Safa Gür oldu.

01.03.2019 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Veteriner Hekimler Birliği Vakfı yeni Başkanı Safa Gür oldu. Eski Başkan Ali Eroğlu'ndan görevi devralan Gür, "Güzel işlere imza atmak için bütün enerjimiz ile çalışacağız" dedi.

TÜRK Veteriner Hekimler Birliği Vakfı 15. Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Ali Eroğlu, 25 Kasım 2018 tarihinde yapılan TVHB Merkez Konseyi'nin 48. Olağan Büyük Kongresi'nde Konsey Başkanı seçildiğini hatırlatarak, bu nedenle yeni dönemde vakıfta görev almayacağını söyledi. Ali Eroğlu 2 yıllık çalışma dönemlerinde vakfın kurumsallaşması, gelir kaynaklarının düzenli hale gelmesi yönünde bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek, "Şimdi de TVHB Merkez Konseyi'nde yoğun bir çalışma içine girdik. İnanıyorum ki yeni dönemde vakfımızda görev alacak arkadaşlarımız ile iş birliği içinde olacağız. Yeni görev alacak arkadaşlarımızda tıpkı biz ve bizden önceki arkadaşlarımız gibi çok verimli işler yapacaklar. El birliği ile veteriner hekimlik mesleğinin ülkemizdeki saygınlığını arttıracağız. Ülkemizin hayvan ıslahının gelişmesi, hayvan hastalıklarının özelikle de zoonoz diye tabir edilen hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların kontrol edilmesi çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

Daha sonra, vakfın yeni döneminde görev yapacak yönetim kurulu üyeleri tek liste ile yapılan seçimle belirlendi. Vakfın başkanlığına Safa Gür seçilirken, Erhan Bilge, Erdoğan Şahin, Derviş Murat Çelik, Ömer Bedri Erdem, Ömer Faruk Sarı ve Levent Uğurlu yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

'ALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ'

Yeni Başkan Safa Gür, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Gür, Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı'nın veteriner hekimlere, öğrencilere ve bilim insanlarına yurt içi ve yurt dışı eğitim, doktora ve araştırma bursları vermek ve vermeyi teşvik etmek, eğitim kurumları ve üniversitelerle işbirliği yapmak, öğrenci yurtları ve pansiyonlar açmak gibi görevleri olduğunu anlattı. Başkan Gür, veteriner hekimler arasındaki mesleki deontolojiyi, maddi ve manevi dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmayı hedeflediklerine vurgu yaparak, "Ali Eroğlu ve yönetiminde görev alan arkadaşlarımız kendilerinden önce devraldıkları bu ulvi görevi çok iyi bir şekilde yerine getirdiler. Biz de aynı şevk ve heyecanla güzel işlere imza atmak için bütün enerjimiz ile çalışacağız" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı'nın Yeni Başkanı Safa Gür Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement