Türkiye-Pakistan arasındaki "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Pakistan arasındaki "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor

- Türkiye-Pakistan arasındaki "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor Pakistan'ın Tarbela bölgesinde, Türkiye ile Pakistan silahlı kuvvetleri tarafından ortak icra edilen "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor.

11.02.2021 13:36  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Türkiye- Pakistan arasındaki "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor

İSLAMABAD - Pakistan'ın Tarbela bölgesinde, Türkiye ile Pakistan silahlı kuvvetleri tarafından ortak icra edilen "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor.

Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvet Tatbikatı kapsamında Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Tarbela bölgesinde gerçekleştirilen "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor. 04-20 Şubat tarihleri arasında icra edilen Atatürk Tatbikatı, Pakistan ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı iş birliği ile müşterek çalışabilirliği geliştirme amacıyla gerçekleştiriliyor. Tatbikat kapsamında terörle mücadele, yakın menzil çatışması, kordon ve arama, ateş gücü ve manevra teknikleri gibi görevler icra ediliyor.

Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvet Tatbikatı, 1998 yılından itibaren iki ülke arasında dönüşümlü olarak yapılıyor. Tatbikat, Türkiye'de icra edildiği zaman "Cinnah Tatbikatı", Pakistan'da icra edildiği zaman "Atatürk Tatbikatı" olarak adlandırılıyor.

Türkiye-Pakistan arasındaki "Atatürk Tatbikatı 2021" devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye-Pakistan arasındaki 'Atatürk Tatbikatı 2021' devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement