TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Turizm Hareketinde Geçen Seneye Göre Yüzde 30 Artış Var, 32 Milyar Dolar Döviz Girdisi Bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Turizm Hareketinde Geçen Seneye Göre Yüzde 30 Artış Var, 32 Milyar Dolar Döviz Girdisi Bekliyoruz

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: "Turizm hareketinde geçen seneye göre yüzde 30 artış var. 32 milyar dolar döviz girdisi bekliyoruz" ifadelerini kullandı ve mevcut döviz kurlarını Türkiye'ye yapılan bir operasyon olarak değerlendirdi.

13.08.2018 11:04  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde gerçekleşen döviz dalgaları üzerine konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya insanların içini rahatlatacak bir açıklamada bulundu. Turizm sektörünün cari açığın azalması için en fazla katkıyı sağlayan sektörlerden olduğunu ifade eden Firuz Bağlıkaya, sektörün geçen sene cari açığın azaltılmasına 21 milyar dolar net katkı sağladığını söyledi. Bu yıl ülkeye 32 milyar döviz ve 40 milyon turist girmesini hedefleyen Bağlıkaya, turizm sektörünün cari açığın düşürülmesi için katkısını yıldan yıla artıracağını aktardı ve kurda yaşanan dalgalanmaların bunu değiştiremeyeceğini dile getirdi.

TÜRKİYE'YE BİR OPERASYON YAPILIYOR

Bağlıkaya, ekonomideki gelişmelere ilişkin, "Kur artışları herhangi bir ekonomik temeli olmayan, herkesin malumu olduğu sebeplerden siyasi bir takım olaylardan kaynaklı Türkiye'ye bir operasyon yapılıyor. Şu anda bu operasyonu yapanların gözden kaçırdığı çok önemli bir nokta var. Böyle durumlarda siyasilerin yüklerini millet alır. Dolayısıyla Amerika'nın yaptığı bu işler sadece siyasi iktidara değil halka yönelik bir operasyona dönüşmüş vaziyette. Dolayısıyla halk bunun cevabını verir. Yani geçmişte olduğu gibi bugün de vermeye devam edecektir. Bununla ilgili hiçbir endişe, şüphe yok." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Turizm Hareketinde Geçen Seneye Göre Yüzde 30 Artış Var, 32 Milyar Dolar Döviz Girdisi Bekliyoruz
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

32 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GİRDİSİ BEKLİYORUZ

Kurdaki artışın turizme yansımalarına da değinen Bağlıkaya, "Belli bir süre içinde stabil hale gelecek. Bu böyle devam etmeyecek tabii ki. Ekonomimize negatif yansımaları olacaktır ama turizm açısından bakıldığı zaman, turizmin cari açığı gidermesine yönelik katkı hedefimiz önümüzdeki yılda yüzde 50 civarındadır. Yani cari açığımızı yüzde 50 kapatacak bir hedefimiz var. 2017'de yüzde 35, bu sene yüzde 30-40'lara yaklaşacak büyük bir ihtimalle. kapattık cari açığı. Bu sene yüzde 40'lara yaklaşacak büyük bir ihtimalle. Turizm hareketinde geçen seneye göre yüzde 30 artış var. 32 milyar dolar döviz girdisi, 40 milyon turist bekliyoruz. Dolayısıyla 32 milyar dövizin büyük bir ihtimalle 6 milyar dolar civarında bir çıktısı olacaktır. O da 26 milyar dolar net döviz girdisiyle ümit ediyorum yüzde 40'ların üzerinde bir katkı sağlamış olacağız bu sene sektör olarak." diye konuştu.

"40 MİLYON TURİST MAKUL BİR HEDEF"

Bağlıkaya, ziyaretçi sayısındaki artışa dikkati çekerek, 40 milyon turist hedefini geçen yılın kasım ayından beri telaffuz ettiklerini belirterek, "Bu rakamı piyasayı görerek söylüyoruz. Fuarlara giriyoruz, talebe, charter seferlerine, tur operatörlerinin kapasitesine bakarak aşağı yukarı ölçebiliyoruz. Gidişata bakılırsa da aynen gerçekleşiyor. Çok ciddi, negatif bir şey olmazsa 2018 sonu için 40 milyon turist, 32 milyar dolar gelir yakalanacak makul bir hedeftir. Önümüzdeki senelerden itibaren de her sene kademeli olarak fiyat artışını ve kişibaşı harcamaların yükseleceğini öngörüyoruz." diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Turizm Hareketinde Geçen Seneye Göre Yüzde 30 Artış Var, 32 Milyar Dolar Döviz Girdisi Bekliyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Turizm Hareketinde Geçen Seneye Göre Yüzde 30 Artış Var, 32 Milyar Dolar Döviz Girdisi Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement