Twitter 2 Milyon Kullanıcısını Kaybetti - Son Dakika
Dünya

Twitter 2 Milyon Kullanıcısını Kaybetti

Twitter 2 Milyon Kullanıcısını Kaybetti

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, son zamanlarda yaklaşık olarak 2 milyon kullanıcısını kaybetti.

12.02.2016 12:01  Güncelleme: 12:31

2030'da 5 milyar kullanıcıya ulaşmayı planlayan Facebook'un aksine Twitter kan kaybediyor. Şirket, tüm yeniliklerine rağmen kullanıcı sayısını artırmakta sorun yaşıyor, kayıp ise 2 milyon kullanıcıyı buldu.

KULLANICI AÇISINDAN SIKINTI YAŞIYOR

Twitter, finansal anlamda istikrarlı bir tablo sunmayı sürdürse de, son zamanlarda kullanıcı artışı açısından bazı sıkıntılar yaşıyor. Yayınlanan raporlara göre 2015'in üçüncü ve dördüncü çeyreği arasında bu doğrultuda bir büyüme yakalayamayan sosyal ağın aylık aktif kullanıcı sayısı da 320 milyon'da sabitlenmiş durumda.

GENEL BİR ARTIŞ YOK

Bu sayıdan, tweet'leri yalnızca kendilerine gelen mesajlar üzerinden gören kişileri de çıkardığımızda, Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısının üçüncü çeyrekte 307 milyona ve dördüncü çeyrekte de 305 milyona kadar indiği görülüyor. Firma, son zamanlarda bu sayınının yine üçüncü çeyrekteki seviyeye çıktığını söylesler de genel bir artıştan bahsetmek olanaksız.

YENİ PLANLAR DEVREYE SOKMAYA HAZIRLANIYOR

Sosyal ağ elbette bu durum karşısında havlu atmak yerine büyüme artışı alanındaki mücadelesini sürdürmekte ısrarlı. Bu doğrultuda bazı yeni planlar devreye sokmaya hazırlanan sosyal ağın bu değişiklikleri karşısında kullanıcıların nasıl tepkiler verecekleri de bir bilinmeyen.

OLUMSUZ TEPKİ ALMIŞTI

Örneğin geçtiğimiz günlerde "algoritmik haber akışı" adı verilen bir yeniliği test etmeye başladığını duyuran Twitter, kullanıcılardan birçok olumsuz tepki almıştı.
Diğer yandan CEO Jack Dorsey, hem mevcut hem de yeni kullanıcılar için @ad dizilimi ve yanıtlama kuralları gibi kafa karıştırıcı olabilen unsurları daha da basitleştirmeyi hedeflediğini belirtmişti.


Son Dakika Dünya Twitter 2 Milyon Kullanıcısını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Bitaraf: Bende faceboku sildim, tavsiye ederim herkese sanal hayattan uzak durun. 1 2 Yanıtla
  • Lamborghini diablo: Sosyal siteler giderek baş belası bir hal almaya başladı ne gereği var ki sadece zaman kaybı ve psikolojik dertten baika birşey değil ayrıca insanlar oralarda yaptıkları paylaşımlar yüzünden işten çıkarılıyorlar veya giremiyorlar işe 2 0 Yanıtla
  • Çotanak: Turkiye melih gokcek kullansa yeter 2 0 Yanıtla
  • vatandaş: Bilal alır hemen sonra olur istasyoncuklar zinciri.Eee nede olsa gemi var gemicik var! 0 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: AK PARTİ TÜRKİYE Yİ TEMİZLEMEYE KARARLI YAPMIŞ OLDUKLARI BAŞARILI ÇALIŞMALARI SAYESİNDE BÜTÜN TÜRKİYE Yİ TOPYEKÜN ŞEHİT ETMEYE KARARLILAR BAŞKANLIĞIN HİLAFETİN SİYONİZMİN EMPERYALİZMİN İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KÖLELİK DÜZENİNİN AYAK SESLERİ CUMHURİYET DEMOKRASİ LAİK DÜZEN DEVLET VE ŞANLI BAYRAĞIMIZ CUMHURİYET TARİHİNDE KARŞILAŞMADIĞI BİR İHANET SÜRECİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİR ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI BİTİRMEK ADINA ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPMAK İÇİN BİAT EDEREK YEMİN İÇMİŞLERDİR... 0 0 Yanıtla

Advertisement