Üç Gezgin Kadın, Bir Kutsal Yol, Bir Kutsal Amaç - Son Dakika
Yaşam

Üç Gezgin Kadın, Bir Kutsal Yol, Bir Kutsal Amaç

Üç Gezgin Kadın, Bir Kutsal Yol, Bir Kutsal Amaç

Üç gezgin kadın, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına 236 km'lik Portekiz Yolunu (Queensway Yolu) Porto'dan başlayıp Santiago De Compestela'ya yürüyecek.

05.05.2017 14:46  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

El Camino pek çok belgesele ve kitaba konu olan, filmi çekilen kutsal Ortaçağ hac yolu. Yol farklı noktalardan başlayıp Santiago De Competela' da sona eriyor.

1993 yılında Unesco İnsanlık Mirası listesine alınan kent 2000 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmiş. Santiago de Compostela'ya giden pek çok yol var. Fransa yolu, Kuzey yolu, İngiliz yolu , İlkel yol ,Via de Piata, Portekiz yolu bunlardan en önemlileri.

Yolcular birbirlerini ''Buen Camino'' diye selamlarken; Tanrı yolunda daha iyiye, hacı mertebesine ulaşmayı diliyorlar. Yolcuların her biri manevi, dini, kültürel, turistik, spor amaçlı yolculuklarını bu farklı rotalarda gerçekleştiriyorlar.

Yolcular arasında bu defa Mayıs ayında ülkemizden üç gezgin kadın Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına orada olacak. 236 km'lik Portekiz Yolunu (Queensway Yolu) Porto'dan başlayıp Santiago De Compestela'ya yürüyecekler.

Deniz Dağaşan; bu yolu yürüme nedenini ''Challenge'' olarak ifade ediyor. Yıllara ve yollara meydan okuyor.

Derya Erkut; kendi içsel yolculuğunu bu yolda yapmaya niyet etmiş.

Türkan Meydan; nedensiz değil benimki; kendimi bildim bileli doğada yürümeyi severim, kopma noktası ise Nepal'deki trekking den sonra oldu, kendimi tutamıyorum beni dağlar, tepeler, ormanlar çağırdığı için bu yürüyüşe katılıyorum. TOFD'ye bir katkımız olursa ne ala.

El Camino'yu her biri için daha da anlamlı kılacak bir de ortak amaçları var. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile yürütülen çalışmada, üç kadın kişisel yolculuklarını gerçekleştirirken sosyal medyada bir yandan takipçileri ile yol hikâyelerini paylaşarak bir yandan da bir sosyal sorumluluk projesi yürütecekler.

Yolculuk boyunca tanıdık, tanımadık tüm herkesten "YOL" yazıp 3430'a SMS göndermelerini hedefleyecekler. Yolculuk sonunda toplanan mesajlarla akülü tekerlekli sandalye alınarak ihtiyaç sahiplerine kendi elleriyle teslim edebilecekler.

Derya Erkut; TOFD'nin akülü sandalye hesabına havale ya da EFT yoluyla da bağış yaparak herkesin bu projeye destek olabileceğini söylüyor. Toplanan bağış karşılığında sırada bekleyen ihtiyaç sahiplerine sandalye dağıtılacak.

Üç kadın toplayacakları desteklerle akülü tekerlekli sandalye temin etmeyi hedefleyerek, kutsal bir yolda kutsal bir amaca hizmet edecekler.



Son Dakika Yaşam Üç Gezgin Kadın, Bir Kutsal Yol, Bir Kutsal Amaç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement