Udi Nuri Kandemirli Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Udi Nuri Kandemirli Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kalp krizi nedeniyle 63 yaşında vefat eden Avrupa’daki ilk Türk Sanat Müziği Konservatuarı’nı kuran, udi ve orkestra şefi Nuri Karademirli, soni yolculuğuna uğurlandı.

15.08.2013 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalp krizi nedeniyle 63 yaşında vefat eden Avrupa'daki ilk Türk Sanat Müziği Konservatuarı'nı kuran, udi ve orkestra şefi Nuri Karademirli, soni yolculuğuna uğurlandı.

Karademirli, Berlin Şehitlik Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından yine camiye ait mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze namazı öncesinde Karademirli'nin yakın müzisyen arkadaşlarından Türk sanat müziği sanatçısı İtalyan ve Alman kökenli Mario Rispo bir konuşma yaptı. Rispo, ruhunu enstrüman, enstrümanını ruhu gibi kullanan bir ustayı kaybettiklerini belirtti.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen de Türk kültürünü Almanya'nın başkentinde yaşatan değerli bir müzisyeni kaybetmenin üzüntüsünü duyduklarını ifade ederek, "Genç yaşında hem bizi hem Berlinlileri yasa boğdu. Kendisi yeri doldurulamaz birisi" dedi.

Müzisyen, ud virtüözü ve üstad Nuri Karademirli 1950'de İzmir'de dünyaya geldi. Daha 5 yaşında ud çalmayı öğrenmeye başlayan Karademirli, Türkiye'de ülkenin en iyi ustalarından eğitim aldı. 1969 yılında Berlin'e geldi. O zamandan beri Berlin'de Türk kültür sanat hayatının bir parçası olan Karademirli, sayısız konser ve müzik projesinde yer aldı. Almanya ve Berlin'de Türk sanat müziğini her platforma taşıyan ve kurduğu Berlin Türk Sanat Müziği Konservatuarı'nda çok sayıda müzisyen yetiştiren Karademirli'nin cenaze törenine Berlin Türk toplumunun temsilcileri, yakınları, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazına neyzen Kutsi Ergüner de katıldı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Udi Nuri Kandemirli Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement