Umut Nöbeti'nde Bugün - Son Dakika
Güncel

Umut Nöbeti'nde Bugün

Umut Nöbeti\'nde Bugün

Silivri cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için sürdürülen "Umut Nöbeti" devam ediyor.

14.01.2016 16:44

Silivri cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için sürdürülen "Umut Nöbeti" devam ediyor. Nöbeti, Yunanistan'ın en ünlü programcılarından Pavlos Tsimas,Cumhuriyet Yazarı Şükran Soner, Haber Müdürü Aykut Küçükkaya, Ekonomi Müdürü Olcay Büyüktaş Akça ve Gazeteci Merdan Yanardağ devraldı.

Skai Tv program yapımcısı Pavlos Tsimas, "Gazetecilik global bir şey. Burada gazeteci arkadaşlarımızın olması sadece bir ülke meselesi değil, genel olarak evrensel bir mesele. Bir gazeteci olarak başka ülkede de gazetecilerin başına gelenleri hissetmemem ve buna karşı duyarlı olamamam söz konusu olamaz. Gazeteci özgür değilse halkın haber alma hakkı ve gerçekleri öğrenme haklarında sorun vardır, demokraside sorun vardır " dedi.

"Basın özgürlüğünde dünya rekorlarında, en sonlardayız" diyen

Şükran Soner,  " Bunun en baskın örneği de medya da yaşanıyor. Gazeteciler, bedelini ödüyorlar. Bu protesto zaten durumumuzun tablosu. Bu simgesel bir eylem" şeklinde konuştu.

Aykut Küçükkaya, "Bu yargılamanın başından bu yana, Can Dündar'ın, Erdem Gül'ün ve gazetemizin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını düşünüyoruz" derken,  Olcay Büyüktaş Akça da   "Ülkede demokrasi olmalı, hekimler yaralıları tedavi etiği için soruşturma açılmamalı, gazeteci haber yaptığı için hapse atılmamalı. Çünkü basın özgür olmazsa hiç birimiz özgür olmayacağız. Hiç birimizin bir şeyden haberi olmayacak. Onun için buradayız, arkadaşlarımızın yanındayız"  dedi.

Merdan Yanardağ, "Esas olarak şunu söylemek lazım, iktidar sadece basının özgürlüğünü değil, tüm özgürlükleri, demokrasiyi tehdit eden bir güce dönüştü. Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşımızın tutukluluğu da buna kanıttır. Meslektaşlarımla dayanışma için buradayım. Bu durum sadece gazetecileri değil, bütün yurttaşları ilgilendiriyor" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Nöbeti'nde Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement