UNRWA'dan 2023 yılı için 1,6 milyar dolarlık bütçe çağrısı - Son Dakika
Güncel

UNRWA'dan 2023 yılı için 1,6 milyar dolarlık bütçe çağrısı

UNRWA\'dan 2023 yılı için 1,6 milyar dolarlık bütçe çağrısı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), 2023'teki programlar ve operasyonlar için 1,6 milyar dolar tutarında bütçe çağrısında bulundu.

24.01.2023 16:56  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), 2023'teki programlar ve operasyonlar için 1,6 milyar dolar tutarında bütçe çağrısında bulundu.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, UNRWA'nın, 1,6 milyar dolarlık bütçeyi sağlık, eğitim ve diğer temel hizmetler için talep ettiği belirtildi.

Bu fonun, "kargaşa içindeki" bölgelerde bulunan Filistinli mültecilerin artan ihtiyaçları için önemli olduğu kaydedildi.

Fonun 848 milyon dolarlık kısmının sağlık, eğitim, yardım ve sosyal hizmetler; diğer 781 milyon dolarlık bölümünün ise işgal altındaki Filistin toprakları, Ürdün, Suriye ve Lübnan'daki acil durum operasyonları için kullanılması planlanıyor.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA'nın tüm operasyon bölgelerinde Filistinli mültecilerin hayatı için önemli bir rol oynadığını belirtti.

Lazzarini, "Bölgenin çok fazla dezavantajlı topluluklarından biri olan Filistinli mülteciler, benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Filistinli mülteciler, temel hizmetler ve bazı durumlarda tamamen hayatta kalabilmek için UNRWA'ya giderek daha fazla güveniyor." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki Filistinli mültecilerin tarifsiz acı ve çaresizliğine doğrudan tanık olduğunu belirten Lazzarini, oradaki Filistinli mültecilerin de Lübnan ve Gazze'deki gibi çok zor durumda olduğunu belirtti.

Lazzarini, UNRWA'nın 70 yılı aşkın süredir Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını her şeye rağmen karşılamaya devam ettiğini belirterek adil ve kalıcı bir çözüm bulunana kadar büyük bir sorumluluk üstlenmeye devam edeceğini ifade etti.

UNRWA için daha sürdürülebilir bir finansman modeli çağrısında bulunan Lazzarini, bu olmadan Filistinli mültecilerin hayatlarının pamuk ipliğine bağlı olacağını, bölgede ve diğer yerlerdeki milyonlarca insanın etkileneceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel UNRWA'dan 2023 yılı için 1,6 milyar dolarlık bütçe çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement