Ünye'de Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ünye'de Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Ünye\'de Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Ünye ilçesinde, "Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

09.01.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye ilçesinde, "Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, çeşitli oda ve dernek temsilcileri katıldı.

Kaymakam Güney, burada yaptığı konuşmada, Ordu ve Ünye'de teşviklerden yararlanma oranının düşük olduğunu belirterek, "İlçemizde meslek kuruluşları, bu işin paydaşı olabilecek ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na proje sunabilecek. Kurumun verdiği teşvikler tatmin edici oranda." dedi.

Ordu'nun tarım ve kalkınma teşviklerinden yararlanmada Türkiye'de, Ünye'nin de il içerisinde son sırada olduğunun söylendiğini anlatan Güney, "7 bin avrodan 3 bin avroya kadar ciddi bir proje desteği sağlayan bir kurumun desteklediği alanlar da bir hayli fazla." ifadesini kullandı.

Güney, teşviklerden yararlanma oranının düşük olma nedeninin, kurumun çalışmalarını yeterince duyuramaması ve kişilerin teşviklere ilgisiz kalmasının olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizlerin en önemli vazifelerinden biri ilçemizin ekonomik anlamda da kalkınması ve ihtiyaç duyduğu özel sektör yatırımlarının finanse edilmesi. Finans ve finansalın her dönemde bir bedeli olmuştur. Bugün kimsenin faizsiz olarak borç para bile vermediği bir dönemde milyonlarla ifade edebileceğimiz hibenin verildiği bir program varsa ve bundan yeterince faydalanılmıyorsa, bu konuda biz karşılıklı olarak anlaşamadığımızı düşünüyoruz. Devlet ciddiyeti ile bu işi sahiplenip duyuracağız."

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan ise katılımcılara kurumun verdiği destekler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye'de Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement