Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını kınadı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını kınadı

Suudi Arabistan, İsrail\'in Batı Şeria\'da yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını kınadı

Suudi Arabistan, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesine yönelik faaliyetlerine tepki gösterdi.

25.03.2023 17:59  Güncelleme: 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesine yönelik faaliyetlerine tepki gösterdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, işgalci İsrail yönetiminin işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimleri inşa edilmesi için ihaleye çıkılması kararını kınıyor." ifadesine yer verildi.

İsrail'in söz konusu kararla ihlallerine bir yenisini daha eklediği kaydedilen açıklamada, uluslararası topluma İsrail'in işgal ve provokatif uygulamalarının durdurulması için sorumluluk üstlenmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in söz konusu uygulamalarının siyasi çözüm yollarını tıkadığı ve uluslararası barış çabalarını baltaladığı belirtildi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi dün, Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim birimlerinde 1029 yeni yasa dışı konut inşası için ihale açtığını açıklamıştı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin, ABD'nin gözetiminde İsrailli ve Filistinli taraflar arasındaki uzlaşıları kasıtlı olarak ihlal ederek ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yeni yerleşim birimleri kurulmayacağına dair ifadelerine ters düşerek işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yasa dışı konutların inşası için ihale açmasının şiddetle kınandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yasa dışı konut inşası için ihale açmasını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement