Uşak Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Güncel

Uşak Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Uşak Belediyesi bünyesindeki kadrolu işçilerin özlük ve sosyal haklarını içeren toplu sözleşme, belediye hizmet binasında yapılan törenle imzalandı.

17.01.2018 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediyesi bünyesindeki kadrolu işçilerin özlük ve sosyal haklarını içeren toplu sözleşme, belediye hizmet binasında yapılan törenle imzalandı.

Uşak Belediyesinde bir süredir görüşmeleri devam eden kadrolu işçilere yönelik toplu sözleşme imza törenine, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Hizmet-İş Sendikası Uşak Şubesi Başkanı Recep Sorkun katıldı.

Törende konuşan Başkan Cahan, her türlü ihtiyacında personelin yanında olduklarını belirterek, "Yaklaşık 2 aydır süren görüşmelerde varılan mutabakat sevindirici. Şehrimizi güzelleştiren, değer katan hizmetlerde emeği bulunana işçi kardeşlerimizin hakları bizlerin güvencesindedir. Onların bu hizmet yolunda verdiği mücadeleyi, içtenlikle yürüttükleri çalışmaları biliyoruz. Güzelleşen Uşak'taki yol arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Fazla çalışmaların da karşılık bulduğunu ve işçinin alın teri kurumadan ödemelerin yapıldığını aktaran Cahan, şunları söyledi:

"Bizim personelimiz her şeyin en güzeline layık. Memurumuzla işçimiz aynı mahiyette olsun, neticede aynı işi yapıyoruz, ayrım olmasın düşüncesiyle sözleşmede en uygun haline getirdik. Biz 206 bin insanımıza sizler vesilesiyle gece gündüz hizmet ediyoruz. Halkımız memnun, işçimiz memnun. Daha güzel işler yaparak hizmetlerimize devam etmek niyetiyle sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum."

Hizmet İş Sendikası Uşak Şubesi Başkanı Recep Sorkun ise toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını ve özlük haklarının belirlendiğini ifade etti.

Sorkun, şöyle konuştu:

"İki yıl boyunca da ücret anlamında ne verilebileceği, ne verilemeyeceği belediye ile sendika arasında addedilen toplu sözleşmeyle bağlıdır. Dolayısıyla toplu sözleşmede yazmayan hiçbir alacak ve sosyal hak işçi tarafından istenemez. Bundan dolayıdır ki toplu iş sözleşmesine işçinin anayasası gibi bakılır. Ne mutlu ki işçi, iş veren el ele vererek toplu sözleşmeleri müzakere masasında bitirdi. İki dönemdir yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Başkanımız Nurullah Cahan'a ve Komisyon Başkanımız Hüseyin Ufuk Uğur'a, komisyon üyelerimize ve tüm katkı sunanlara teşekkürlerimizi iletiyoruz."

Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement