Uzman isim Beyrut'taki patlama esnasında görülen pembe dumanın kaynağına açıklık getirdi - Son Dakika
Dünya

Uzman isim Beyrut'taki patlama esnasında görülen pembe dumanın kaynağına açıklık getirdi

Rus askeri uzman ve kimyacı Jeltonojko, Beyrut'taki patlama esnasında görülen pembe renkteki dumanların limandaki depolarda bulunan maddelerden kaynaklandığını, patlamanın kesinlikle askeri mühimmat veya havai fişek kaynaklı olmadığını belirtti.

05.08.2020 21:23  Güncelleme: 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız askeri uzman, kimyacı Doç. Oleg Jeltonojko, Sputnik'e açıklamasında, Beyrut'taki patlama anının fotoğraflarını değerlendirdi. Patlamanın askeri mühimmat olmadığını söyleyen Jeltonojko, patlama sırasında açığa çıkan pembe dumanın kaynağına ilişkin iddialara da yanıt verdi.

DUMAN NEDEN PEMBE RENKTİ?

Jeltonojko, "Beyrut'taki patlama karmaşık niteliğe sahip, birkaç aşamadan oluşuyordu. Dumanların pembe renkte olması, komşu depolarda bulunan maddelerin patlama dalgasıyla havaya kaldırılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca patlama dalgasıyla havaya büyük miktarda su kaldırıldı, bunun da patlama sonucu oluşan ve gökyüzüne yükselen asıltının(bir sıvı karışımı) rengine etkisi oldu" ifadesini kullandı.

"ASKERİ MÜHİMMAT BÖYLE PATLAMAZ"

Uzman, "Şunu güvenle söyleyebilirim ki, askeri mühimmat veya endüstriyel patlayıcılar böyle patlamaz. Ayrıca havai fişek patlamasına da benzemiyor. En makul tahmin mineral gübrelerin patlaması" dedi.

Uzman isim Beyrut'taki patlama esnasında görülen pembe dumanın kaynağına açıklık getirdi

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut'taki patlamada ilk belirlemelere göre ölü sayısının 135 olduğunu, 5 binden fazla kişinin ise yaralandığını belirtti. Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü.

Uzman isim Beyrut\'taki patlama esnasında görülen pembe dumanın kaynağına açıklık getirdi

Son Dakika Dünya Uzman isim Beyrut'taki patlama esnasında görülen pembe dumanın kaynağına açıklık getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Murat: Beceriksiz olanlar dış güçler diye bir battaniye satın alıp ayıbını örter.Saf ve eğitimsiz tayfadayer 1 0 Yanıtla
  • Dış dış: Dış güç let 0 0 Yanıtla
  • muro: sakaryadaki havaii fişek patlaması hem asker hem sivillerin ölmesi ve şimdide beyrud daki patlama bunlar tesadüfmü. çok yakın zaman içinde birbirine benzeyen iki patlama. 0 0 Yanıtla
  • Oyun: Oyun 0 0 Yanıtla
  • kemal çelebi: yaw hee dış gucler oyun falan filan 0 0 Yanıtla
  • Murooooo: Muro patlayıcıya pamuk şekeri muamelesi yaparsan böyle olur. 0 0 Yanıtla
  • murat: bundan iki yıl önce netanyahu denen adam isarilin başbakanı elinde bu limanın fotoğrafları ile hemide dünyası basını bunu izliyor ve diyor ki o limanda depolarda mühimmatlar var bunu israile karşı kulanacaklar diyro siz hala diyorsunuz dış güçler tabiki dış güçler birde şuna bakın simson ailesi var çizgi filim bu patlama konusunu daha önceden çizmişler ve göstermişler bunlar sizce tesadüf mü birazcık aklınızı çalıştırın lütfen 0 0 Yanıtla

Advertisement