Üzüm Üreticisine Destek - Son Dakika
Güncel

Üzüm Üreticisine Destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gölbaşı İlçe Müdürlüğü tarafından pekmez yapımını kolaylaştırmak için pekmez üretilen köylere mobil üzüm sıkma makineleri dağıtıldı.

29.01.2018 14:33

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gölbaşı İlçe Müdürlüğü tarafından pekmez yapımını kolaylaştırmak için pekmez üretilen köylere mobil üzüm sıkma makineleri dağıtıldı.

Kurumun Gölbaşı ilçe binasında düzenlenen tören konuşan Kaymakam Can Aksoy, GAP idaresinin sağlanmış olduğu yüzde 70 hibe desteğiyle 37 makinenin çiftçilere dağıtıldığını söyledi.

Bunun bir göle maya çalma olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Elimizden geldiği imkanlar ölçüsünde örnek teşkil edebilecek, üretimlerimize bir çeşitlilik verecek, kalitesini arttıracak bu ürünlerdeki çekirdek problemini ortadan kaldıracak şekilde planlanan, modellenen bir makine.

İnşallah bunla beraber diğer üretici arkadaşlara da örnek olmasını diliyorum. Bu projelerdeki amaç bu makinelerin tanıtımı ile beraber bunların diğer üreticilere örnek olmasıdır. Alım aşamasında destek verenlere teşekkür ediyorum."

Yarbaşı Köyü Muhtarı Hüseyin Çoban, yetkililere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Üzümün çiğnemesi zor olduğu için üzümlerimizin tamamını pekmez yapmıyorduk. Bu makine işimizi çok kolaylaştıracak. Ben daha önce denedim. Verimli çalışıyor. Posada hiç su kalmıyor. İşimizin kolaylığının yanı sıra, üretimde artacak. Köy olarak ihtiyacı olan üreticimize vereceğiz. Mobil olduğu için istenilen yere taşınabilir. Ben projeye destek verenlere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından üzüm sıkma makineleri çiftçilere dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üzüm Üreticisine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement