Vahdettin Köşkü'nün Restorasyonu Tamamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Vahdettin Köşkü'nün Restorasyonu Tamamlandı

Vahdettin Köşkü\'nün Restorasyonu Tamamlandı

Çengelköy sırtlarında son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı tarihi köşk, yıkılarak yeniden yapıldı. Yapı, Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi olacak.

07.11.2014 10:58  Güncelleme: 11:17

Çengelköy sırtlarında son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Yıkılarak yeniden yapılan köşkün önce turizm tesisi ardından devlet konukevi olacağı, son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi olarak kullanılacağı iddia edilen köşkün DHA Gökyüzü kamerasıyla yapılan çekimlerinde binaların tamamlandığı, alana bir helikopter pisti yapıldığı görülüyor.

SIKI KORUMA ALTINDA

İçinde büyük bir otopark alanı yapılan alt ve üst olmak üzere iki girişi bulunan tarihi köşk, polis tarafından çok sıkı bir şekilde korunuyor. Çevresi havuzlu lüks villarla çevrili durumda olan köşkün alt girişi şu an için kullanılmazken tüm giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor.

CUMHURBAŞKANI TEFTİŞ ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay üst kapısında bulunan Kerem Aydınlar Camiinde Cuma namazı kıldıktan sonra teftiş ettiği Vahdettin köşkünde, şu anda restorasyonla ilgili son çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

ÖNCEKİ RESTORASYON ASLINA UYMAMIŞTI

Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in adını taşıyan Köşk, 2. Adülhamit döneminde yaptırılmıştı.

Soğan başlı kubbesiyle mimari olarak nadir yapılar arasında gösterilen köşkün bulunduğu 50 dönümlük koru içinde küçük köşkler, bahçıvan evleri ve seralar yer alıyordu. Vahdettin Köşkü, 1984 yılında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmişti. Bundan sonra restorasyon geçiren köşkte yıllar sonra yapılan incelemede restorasyonun betonarme yapıldığı ve ahşapla kapatıldığı ortaya çıkmış, yıkılarak aslına uygun bir şekilde yeniden yapılmasına karar verilmişti.




Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Vahdettin Köşkü'nün Restorasyonu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kara: yahu millet 1 odada kaç kişi kalırken yarın ekmek parası için uyuyamazken 1000 oda ya. . . . . . . . . . . . . . bu nasıl haber nasıl bir ülkeyiz obama bile bu kadar lüks görmedi. lale devri işte şarkılarda dillerde kalacak tarih olacak. 14 33 Yanıtla
  • by meçhul: hayırdır babam bu kaçıncı köşk kaçıncı saray sultanlar döneminde bile bu kadarı yoktu hani biz laik idik hani siz milletin efendisi değil hizmetkarıydınız 7 39 Yanıtla
  • meltem: nedir bu köşk saray tutkusu bir emekli maaşı ile bir ay geçinsin de görelim 12 16 Yanıtla
  • kara: son padişah kaçmıştı hatırlarsanız. . . . . . . . . . . . . . . 9 19 Yanıtla
  • metin kürşat: Hay Allahim ya.milletin cebinde kurus yok,kartlar patlak,krediye calisiyo millet,hala saray,calisma ofisi....bundan onceki cbaskanlari ne salakmis ya.ye Tayyip ye..aksirincaya , tıksırincaya kadar ye... 13 1 Yanıtla

Advertisement