Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 12 Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 12.Devlet Tiyatroları Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği perdelerini açtı.

23.04.2013 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 12 Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 12. Devlet Tiyatroları Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği perdelerini açtı. Festival Koordinatörü Zeynep Mataracı, çocukların oyunlarını Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Van Valiliği'nin Van Tiyatrosu'na hediye ettiği "Çadır Tiyatro"da sahneleyeceklerini söyledi.

Bu yıl 12.'si düzenlenen Devlet Tiyatroları Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, "Her okul bir tiyatro" sloganıyla perdelerini açtı. Depremde hasar gören Van Devlet Tiyatrosu binasının hemen karşısına inşa edilen "Çadır Tiyatro"da gerçekleştirilen şenlik, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Şenlik açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve kentin ileri gelenleri katıldı. "Çadır Tiyatro"da gerçekleştirilen şenliğin açılış konuşmasını yapan Festival Koordinatörü Zeynep Mataracı, konuşmasına çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladı. Çok uzun bir süredir şenlik programı için çalıştıklarını söyleyen Mataracı, ancak kentteki yağış dolayısıyla önceden planladıkları korteji gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Mataracı, şenlik kapsamında yarından itibaren atölye çalışmaları ve oyunların devam edeceğini belirterek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Van Valiliği'nin Van Tiyatrosu'na hediye ettiği "Çadır Tiyatro"da ilk kez geçen yıl oynanılan oyunların ardından bu yıl da çocukların oyun sahneleyeceklerini ifade etti. Şenliğin yaklaşık iki hafta boyunca süreceğini söyleyen Mataracı, 12 yıldır devam eden şenliğe destek verdiği için Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve şenlik açılışına katılan tüm tiyatro severlere teşekkür etti. Mataracı, konuşmasının ardından şenliğe katılamayan ancak mesaj yollayan milletvekillerinin mesajlarını okudu.

Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi Piyanistlerinden Esra Poyrazoğlu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ve Şan Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Deniz Kaya Ondul ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından açılış konseri verildi.

Konserin ardından ise, Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Yürüyen Taşlar" adlı tiyatro oyunuyla şenlik perdelerini açtı. Şenlik 8 Mayıs tarihinde sahnelenecek tiyatro oyunuyla önümüzdeki yıla kadar perdelerini kapayacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement