Van ve Erciş'te Sağlam Okullar Eğitime Açıldı - Son Dakika
Yerel

Van ve Erciş'te Sağlam Okullar Eğitime Açıldı

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Okullarımızda yapılan 3 incelemenin ardından bize 'Depremden önceki durumunu muhafaza ediyor' denilen okullarımızı bugün eğitim ve öğretime açtık" dedi.

02.01.2012 14:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Okullarımızda yapılan 3 incelemenin ardından bize 'Depremden önceki durumunu muhafaza ediyor' denilen okullarımızı bugün eğitim ve öğretime açtık" dedi.

Van ve Erciş'teki okulların 2,5 ay aradan sonra açılmasının ardından Vali Münir Karaloğlu, merkez Buzhane Mahallesi'nde bulunan Eminpaşa İlköğretim Okulu'nda eğitime başlayan öğrencileri ziyaret etti.

Sınıfları gezen Karaloğlu, öğrencilere hediyeler vererek, sohbet ederek mutluluklarını paylaştı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Karaloğlu, iki büyük depremin ardında okulların tekrar eğitim ve öğretime açılmasının kendilerini de heyecanlandırdığını ifade etti.

Depremin ardından iki kez Milli Eğitim Bakanlığının, bir kez de üniversitelerden gelen öğretim görevlilerin teknik inceleme yaptığını hatırlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Okullarımızda yapılan 3 incelemenin ardından bize 'Depremden önceki durumunu muhafaza ediyor' denilen okullarımızı bugün eğitim ve öğretime açtık. Risk taşıyan hiçbir okulumuzu eğitime açmadık. Açmadığımız bu okullardaki öğrenciler, taşıma sistemiyle sağlam okullarda eğitim görecekler. Bilindiği üzere, taşıma sadece köy okulları için yapılıyordu. Depremden sonra Van'a münhasır olarak bakanlığımızın kararıyla il merkezinde çocuğun ev ve okul arasındaki mesafe 1 kilometrenin üzerinde olan tüm öğrencileri taşıyoruz."

Çadır kentleri ziyareti sırasında çocukların ve velilerin okulların açılması yönünde talepleri olduğunu ifade eden Karaloğlu, çocukların bugün okullarına kavuştuklarını kaydetti.

Van ve Erciş'teki öğrencilerin 2,5 aylık müfredat kaybı olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Bu 2,5 aylık kaybı telafi eğitimlerle tamamlayacağız. Öğretmenlerimiz fedakar insanlardır. Onlar biraz daha fedakarlık yaparak bu süreçte çocuklarımızın kaybını telafi edecekler. Tekrar ara verme durumunda kalacağımız deprem olmaz diye temenni ediyoruz" dedi.

Depremin etkilediği Van, Erciş ve köylerinde depremden önce 180 bin öğrenci olduğunu ifade eden Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bu öğrencilerden yaklaşık 70 bini başka illere nakillerini aldırarak ya da misafir öğrenci olarak orada eğitimlerine devam ediyorlar. Depremden sonra bugün ilk gün ve bütün öğrencilerin gelmesini zaten beklemiyorduk. Sınıflara baktığımızda yüzde 50'nin üzerinde doluluk oranını görüyoruz. İki veya üç gün sonra Van'da kalan tüm öğrencilerimizin okula devam edeceğini varsayıyoruz. Diğer eksiklerimizi de gidererek yolumuzu devam edeceğiz."

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van ve Erciş'te Sağlam Okullar Eğitime Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement