Vergi İade Hakkından Yurt Dışında Yaşayan Türkler de Yararlanabiliyor - Son Dakika
Güncel

Vergi İade Hakkından Yurt Dışında Yaşayan Türkler de Yararlanabiliyor

Vergi İade Hakkından Yurt Dışında Yaşayan Türkler de Yararlanabiliyor

FREE olarak bilinen KDV iadesi sadece yabancılara değil, yurt dışında ikamet ettiğini belgeleyen Türk vatandaşlarına da yapılıyor.

05.06.2018 12:14

TAX-FREE olarak bilinen KDV iadesi sadece yabancılara değil, yurt dışında ikamet ettiğini belgeleyen Türk vatandaşlarına da yapılıyor. Türkiye'de ikamet etmeyenler, tax-free işlemi yapabilen mağazalardan satın alarak yurt dışına götürdükleri mallar için ödedikleri KDV'yi iade alabilmektedirler. Uygulamadan, Türkiye'de ikamet etmeyen ve satın aldığı malı yurt dışına götüren yabancı uyruklu veya yurt dışında ikamet eden ve buna dair o ülke resmi makamlarından alınmış ikamet tezkeresini veya bu mahiyette bir belgeye sahip olan Türk uyruklular da faydalanabilir.

EN AZ 100 LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI

Tax-free işleminin yapılabilmesi için alışveriş miktarının 100 liranın üstünde olması gerekir. İade için ise şu yol izlenmeli: Öncelikle alışveriş sırasında tax-free faturası düzenlenmesi gerekiyor. Ardından satın alınan mal, fatura tarihinden itibaren üç ay içinde yurt dışına çıkarılmalı. Tax-free faturanın satıcı tarafından e-fatura olarak düzenlenmemesi durumunda malın Türk gümrük kapılarında görevli gümrük memurlarına gösterilerek ilgili fatura nüshalarının veya çekin onaylatılması, onaylatılan üç belgeden ikisinin gümrük görevlisine bırakılası gerekir. Tax-free faturanın satıcı tarafından e-fatura olarak düzenlenmesi durumunda ise söz konusu e-fatura gümrük memurunun ekranına düşmektedir. Eşyanın görevli gümrük memurlarınca kontrol edilmesi sonrasında ekranda yer alan kişiye ait e-fatura elektronik ortamda onaylanmakta, onaylanan e-fatura, aracı firmaların ekranına gitmekte ve KDV iadeleri bu noktadan alınmaktadır.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Vergi İade Hakkından Yurt Dışında Yaşayan Türkler de Yararlanabiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement