Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı - Son Dakika
Dünya

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da sinagog yakınlarında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken,15 kişi de yaralandı. Teröristlerin 4'ü teslim olurken, saldırganların DEAŞ sempatizanı olduğu öğrenildi. Basın toplantısı yapan İçişleri bakanı "Evlerden çıkmayın, çocuklarınızı okula göndermeyin" ifadelerinde bulundu.

02.11.2020 22:53  Güncelleme: 11:07

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi. Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 15 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan saldırganın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Bununla birlikte saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği 7'si ağır 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

1 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 1'İ ÖLDÜRÜLDÜ

Avusturya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bir şüphelinin yakalandığı belirtildi. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

"TERÖR EYLEMİYDİ"

Avusturya İçişleri Bakanlığı, "Farklı yerlerde saldırılar gerçekleşiyor. Birçok saldırgan var. Organize bir terör saldırısı altındayız." açıklamasında bulundu.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 7 kişi yaşamını yitirdi

BAZI İNSANLAR REHİN ALINDI

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki silahlı saldırıda yeni gelişme yaşandı. Avusturya medyası, bazı restoranlardaki insanların rehin alındığını duyurdu.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise düzenlendiği basın toplantısında, terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Nehammer, "Dualarımız, terör saldırısında hayatını kaybeden 3 kurban ve aralarında bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu 15 yaralıyla" ifadelerinde bulundu.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLERDEN 4'Ü TESLİM OLDU

Avusturya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden 4'ü teslim oldu. Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau da saldırganların terör örgütü DEAŞ sempatizanı olduğunu söyledi.

"YOĞUN SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Nehammer, halihazırda öldürülen teröristin uzun namlulu silah kullandığını ve üzerinde sahte patlayıcı madde yüklü bir düzeneğin bulunduğunu belirterek, "Saldırgan terör örgütü DEAŞ sempatizanıydı. Şu an saldırgana ilişkin yoğun bir soruşturma sürüyor." ifadesini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERMEYİN"

Vatandaşlardan, çok zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamasını isteyen Nehammer, saldırının yaşandığı birinci Viyana'dan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Nehammer ayrıca çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu. Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf da öldürülen teröristin Viyana'daki evinin tespit edilerek, emniyet güçleri tarafından incelendiğini söyledi.

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 2 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı

TÜRKİYE'NİN VİYANA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN UYARI

Öte yandan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise, ülkedeki Türkiye vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz" dedi.

Viyana\'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı! 3 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yahya: Belki bundan sonra dis ülkelerdeki Teröristlere silah vermekten vaz gecerler. 9 1 Yanıtla
  • Atalay : daes ve pkk ya silah verip karsimiza cikartanlar ,avrupada islama yönelik baslattiklari islamve Türk düsmanligina kilif bulmak icin busaldirilari hem yaptiriyorlar hem organize ediyorlar hem islami terör örgütü gibigösterip müslümanlari büyük bir baskiya tabi tutuyorlar.o adami bulamazlar cünkü kendiyadamlari. 6 2 Yanıtla

Advertisement