Vize'nin 2 Projesi İstanbul'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Vize'nin 2 Projesi İstanbul'da Tanıtıldı

Vize Belediyesinin "Vize Oppidum (Kutsal Kale Yerleşimi) ve Megalitik Kutsal Alanlar Arkeopark Projesi", Kadıköy Belediye Başkanlığının desteğiyle İstanbul'da tanıtıldı.

07.10.2011 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vize Belediyesinin "Vize Oppidum (Kutsal Kale Yerleşimi) ve Megalitik Kutsal Alanlar Arkeopark Projesi", Kadıköy Belediye Başkanlığının desteğiyle İstanbul'da tanıtıldı.

Vizenin kültürel ve tarihi mirasın korunması, sürdürülebilir kullanımını hedef alan ve mevcut kapasiteyi geliştirme çalışmalarının yapılmasına olanak tanıyan arkeopark ve kale projesinin tanıtımı, Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliği arkeolog-sanat tarihçisi Ufuk Baş Arığ organize ederken, etkinliğin takdimini ise müzisyen Paul Dwyer yaptı. Kendisini keltlerin son temsilcisi olarak tanıtan ve kelt kültürü ile yakından ilgilendiğini ifade eden Dwyer'in yaptığı açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz kürsüye gelerek, katılımcılara Vize'yi ve Vize'de yapılan çalışmaları anlattı.

Yılmaz konuşmasında, özellikle Vize'nin sanayi şehri olmak istemediğini, bu nedenle de cittaslow (sakin şehir) ve arkoepark gibi projeler ile tarihini ön plana çıkartmayı hedeflediğini dile getirdi.

Arkeolog-sanat tarihçisi Ufuk Baş Arığ da konuşmasında, Vize'nin Istrancalar bölgesi içindeki konumu ile doğa, kültür ve arkeoloji turizmi açısından büyük bir potansiyel içerdiğini vurgulayarak, Vize'nin tarihçesi ve yapmak istedikleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmalardan sonra Paul Dwyer, gitar eşliğinde 2 kelt müziği seslendirirken, ardından Grup Celteast konser verdi.

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, mahalle ve bazı köy muhtarlar ile birlikte 35 kişilik grubun katıldığı proje tanıtım etkinliğinde, Koç Holding'e bağlı Setur Grubu, Vize'nin eski Belediye Başkanı Ayhan Erbil, Vizeli iş adamı İbrahim Uğur, eski Gossard Müdürü Ahmet Ülgenerk, iş adamı Erhan Öner, Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları, Vizeli Prof. Dr. Hüseyin Salman ile birlikte 150 kişilik katılımcı da yer aldı.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vize'nin 2 Projesi İstanbul'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement