Yağlı Güreşlerinde Başarılı Sonuçlar Edremit'in - Son Dakika
Güncel

Yağlı Güreşlerinde Başarılı Sonuçlar Edremit'in

Yağlı Güreşlerinde Başarılı Sonuçlar Edremit\'in

Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi'nin düzenlediği 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

29.10.2015 10:54  Güncelleme: 10:57

13 ayrı kategoride toplam 200 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı Faruk Akkoyun kazandı.11. Edremit Belediyesi Yağlı Güreşleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımımızdan Teşvik 1 Boyunda Ali Karaca 3. ; Teşvik 2 Boyunda Emin Erdoğan 3. ;Deste Büyük Boyda Altan Cödel 3.; Küçük Orta Küçük Boyda Emirhan Ergin 1.; Büyük Orta Boyunda Gökhan Öz 3.;Küçük orta küçük boyda Sertaç Çavdar 3.; Başpehlivanlık Güreşleri'nde ise Fevzi Çakır 3. oldu.

TOPLAM 200 GÜREŞÇİ MÜCADELE ETTİ

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri Çamcı Yolu üzerinde Meslek Yüksekokulu yanında ki güreş alanında gerçekleştirildi. Güreşlerde Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 200 güreşçi mücadele etti. Pehlivanların mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edildi. Kırkpınar Başpehlivanlarından Hasan Tuna, Kadir Ergin, Güngör Ekin, Ahmet Kavakçı, Faruk Akkoyun gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu. Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibi Hasan Zeybek'i mağlup eden Faruk Akkoyun, Edremit Güreşlerinin başpehlivanı oldu.Yağlı güreşlerin sembolü olan "Güreş Ağalığı" seçimini ise 50 bin lira ile işadamı Mehmet Semerci kazandı.

TERÖR OLAYLARI NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ.

Güreşlerde tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi görev yaparken, sunuculuğunu ise Kırkpınar Güreşlerinin Baş cazgırı Pele Mehmet lakaplı Mehmet Tura yaptı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yağlı güreşlerin yaz mevsiminde yapıldığı ancak şehitlerimiz nedeniyle ertelendiğini belirterek, "Geçmişten günümüze en önemli kültürlerimizden olan Ata sporumuz yağlı güreşleri ilçemizde devam ettiriyoruz. Mücadele eden tüm sporculara ve izlemeye gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yağlı Güreşlerinde Başarılı Sonuçlar Edremit'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement