Yalova Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Yalova Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Yalova Belediye Meclisi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk birleşimini gerçekleştirdi.

14.04.2014 16:25

Yalova Belediye Meclisi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk birleşimini gerçekleştirdi.

Vefa Salman başkanlığında, Yalova Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşimde ilk olarak 1. Başkanvekili seçimi yapıldı. AK Partili Ömer Aslan 18 oyla bu göreve seçilirken değer aday CHP'li Ahmet Yavuz 14 oyda kaldı. 2. Başkanvekili seçiminde ise AK Partili Serap Türkyılmaz 18 oyla seçildi. Rakibi CHP'li Selçuk Atasoy 14 oy aldı.

Toplantıda daha sonra belediye meclisi katip üyesi seçimi yapıldı. AK Parti Fahrettin Yıldız ve Sinan Giray aday gösterilirken CHP ise karşılarına Jülide Güner, Ahmet Barış Eroğlu'nu çıkardı. Yedek katip üyeleri ise İlknur Demirel ve Selma Özçağlayan seçildi.

Birleşim encümen üyesi seçimiyle devam etti. AK Parti'den Ahmet Özsümer, İlknur Demirel, Meliha Akyol 18'er oyla encümen üyesi oldu. CHP'li Resul Morgül, Başar Şahin ve Osman Başgül ise 14 oyda kaldı.

Ardından, Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi yapıldı. Bu komisyona AK Partili üyeler Güven Yılmaz, Mustafa Şener, Serap Türkyılmaz, CHP'li üyeler Ahmet Yavuz, Faruk Kırtay seçildi.

İmar Komisyonu ise AK Parti'den Cemil Aydın, Maşallah Erdoğan, Muammer Dönmez, CHP'den Baydur Bilen ve Melda Çetin'den oluştu.

Daha sonra AK Parti yeterlilik istedi. CHP'liler ise toplantının devam etmesini teklif etti. Ardından yapılan oylamada 8 oyla meclis salı gününe ertelendi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement