Yalova Belediyesi, Personelini Yaski'den Çekti - Son Dakika
Güncel

Yalova Belediyesi, Personelini Yaski'den Çekti

Yalova Belediyesi, Personelini Yaski\'den Çekti

Yalova Atık Su Arıtma Birliği (YASKİ) başkanlığı seçimlerini AK Partili Ahmet Özsümer'e kaptıran Yalova Belediyesi, ücretleri belediye tarafından finanse edilen ve birlik bünyesinde çalışan bekçisinden, genel müdürüne kadar tüm elemanlarını geri çekerek birlikten intikam alma yoluna gitti.

07.07.2014 17:38

Yalova Atık Su Arıtma Birliği (YASKİ) başkanlığı seçimlerini AK Partili Ahmet Özsümer'e kaptıran Yalova Belediyesi, ücretleri belediye tarafından finanse edilen ve birlik bünyesinde çalışan bekçisinden, genel müdürüne kadar tüm elemanlarını geri çekerek birlikten intikam alma yoluna gitti. YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer ise bunun Yalova'ya bir ihanet olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan birlik seçimleri ile YASKİ, YAKAB ve Yeşil Körfez Su Birliği Başkanları yeniden belirlendi. Ancak 3 birliğin başkanlığını da AK Partililere kaptıran Yalova Belediyesi hıncını YASKİ'den çıkardı. Yaz aylarında nüfusu katlanan Yalova'da kanalizasyon atıklarının arıtılmasını sağlayan birliğin bünyesinde çalıştırılan ve ücretleri Yalova Belediyesi tarafından ödenen personel geri çekilerek adeta birliğin çalışmaları baltalandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer olayı, "Yalova'ya ihanet" olarak nitelendirdi. Yapılanın siyasi bir kin olduğunun altını çizen Özsümer, "Ben özellikle YASKİ'de göreve başlarken şunu ifade ettim 'Biz başkanlığı alırken o seçimi siz bu seçimi biz aldık anlayışı gütmüyoruz' dedim. YASKİ, YAKAB ve Yeşil Körfez Su Birliği Yalova açısından önemi olan birlikler. Bizim bu görevleri almamızın temel amacı da Yalova Belediyesi'ne destek olmak. Ama biz böyle anlaşılacağını ümit ederken Tam aksine bir tutumla karşılaştık. Örneğin benim YASKİ Başkanı seçildiğimin ertesi günü YASKİ ve Yeşil Körfez'in Genel Müdürü olan Salih Kocabaş görevden alındı. Yalova şu anda su sıkıntısı ile karşı karşıyayken, yaz sezonunda arıtmanın tam kademe çalışması gerekirken sadece seçim kaprisi ile hemen 2 birliğin genel müdürünü görevden aldılar. Salih Kocabaş bu birliklerin Genel Müdürlüğünü yapıyor ve Yalova Belediyesi tarafından finanse ediliyordu. Yine yanında görev yapan çevre mühendisi, makine mühendisi arkadaşlarımızı hatta bekçisinden, kat görevlisine kadar etap etap görevden alıp birlikleri cezalandırma yoluna gittiler" dedi.

YASKİ ALACAKLARIN TAHSİLİ YOLUNA GİDECEK

YASKİ'de bunun üzerine Yalova Belediyesi tarafından geri çekilen elemanların yerine yeni elemanlar almak için çare aramaya başladı. Yeni elemanların maaşları, birliğin elektrik giderleri ve zorunlu giderlerini karşılamak zorunda olan YASKİ belediyelerden olan alacaklarını tahsil yoluna gitme kararı aldı. Bu konuda da açıklama yapan Özsümer, "Dolayısıyla Yalova için hayati hizmetler sunan bu birliklerin çalışması için personel lazım. Bizim Yalova Belediyesi tarafından birliklerden geri çekilen bu elemanların yerine yenilerini almamız şart. Yoksa hizmet verilmesi mümkün değil. Atık su arıtma tesisinin, yasa su arıtmanın çalışmaması mümkün mü. O nedenle bizde personelimizi bir an önce ayarlayıp hizmette kesinti yaşanmaması için çabalıyoruz. Birliklerin tek geliri belediyelerden aldıkları birlik paylarıdır. Bizde personeli bu paylarla finanse edeceğiz. Şu anda YASKİ'ye belediyelerin 700 milyon lira civarında borcu var. En büyük borçta Yalova Belediyesi'nin. Dolayısıyla biz de çalışanlarımızın ücretlerini ödeyebilmek, enerji maliyetlerini karşılayabilmemiz ve Yalova Belediyesi tarafından görevden alınan elemanların yerine yenilerini koyabilmek için alacakların tahsili yoluna gideceğiz" diye konuştu.

"AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK"

Yalova Belediyesi'nin bu adımı atarken iyi niyetli olmadığına inandığını dile getiren Özsümer, "Yalova Belediyesi'nin halkın geneline hizmet üreten bu birliklerin elemanlarını siyasi kin güderek geri çekmelerini hiç hoş karşılamıyorum. Şu anda yapılan Yalova'ya ihanettir. Ben YASKİ Başkanı oldum ama benim oradan aldığım bir maaş falan da yok. Biz halkımıza hizmet etmek için koşturuyoruz. Bizim hedeflerimiz var. Biz yıllardır Yalova Belediyesi tarafından yürütülen vidanjör, Kupa ya da altyapı problemlerini çözen araçları YASKİ'ye alıp Yalova Belediyesi ve diğer belediyelerin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Ama buna karşılık Yalova Belediyesi olarak sen daha ilk günden kapıdaki bekçisinden, genel müdürüne kadar herkesi geri çekiyorsun. Ben burada amacın üzüm yemek değil Bağcıyı dövmek olduğuna inanıyorum" dedi.

"FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜ SİYASİ MALZEME YAPTILAR"

Fen İşleri Müdürlüğü'nün arşivinin taşınmasının bile siyasi malzeme olarak kullanılmak istendiğini dile getiren Özsümer, "Biz de mecburen bir yapılanmaya gitmek zorundayız. Yalova Belediyesi'ne ait Fen İşleri Müdürlüğü YASKİ'nin içerisinde yer alıyor. YASKİ'nin kiracısı durumunda. Üst katta Fen İşlerinin arşivi vardı. Arşivlerini kendi katlarına almalarını istedim. Bizde bir yapılanmaya gidiyoruz. O arşivler torbalarla aşağıya alınırken arkadaşlarımız da yardım ettiler. Ama birileri o torbaların resimlerini çekip onları atıyormuşuz havası vermeye çalışmışlar. Fen İşleri Müdürlüğü'nü oraya getiren benim zaten. Yine garajı da görev süremizde oraya biz getirdik. Öyle bir tutum içerisinde olmayacağımı bütün Yalova bilir ama Yalova'yı tanımayan insanları göreve getirdikleri için bu arızalar çıkıyor. Yalova'yı bilmeyen insanlar da ancak bu kadar becerebilir bu işi" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Belediyesi, Personelini Yaski'den Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement