Yarış Ortaokulunda Tübitak 4006 Bilim Fuarı - Son Dakika
Güncel

Yarış Ortaokulunda Tübitak 4006 Bilim Fuarı

Altıeylül ilçesine bağlı Yarış Ortaokulunda, 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' düzenlendi.

25.05.2017 17:34

Altıeylül ilçesine bağlı Yarış Ortaokulunda, 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' düzenlendi.

Balıkesir Yarış Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği fuarın açılışına Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı İsmail Berber, Balıkesir Altıeylül ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat İnal'ın yanı sıra öğretmeler, öğrenciler ve veliler katıldı.

TÜBİTAK 4006 bilim fuarında 40 öğrencinin hazırladığı 20 proje yer aldı.

Proje yürütücülüğünü okul öğretmenlerinden Ayşen Macit'in yaptığı TÜBİTAK 4006 bilim fuarı 30 proje öğrencisi 10'da gönüllü öğrencinin çalışmalarıyla hazırlandı. 11 danışman öğretmen de projeye destek verdi.

Fuarda yer alan 20 proje de ağaçsız kağıt üretimi, güneş kreminin etkileri, topraksız bitki yetiştirme, atıkların çevreye verdiği zararlar, yiyeceklerde asit, baz oranları ve kutu içecekten popcorn makinesi yapımı gibi çeşitli çalışmalar yer aldı.

Açılış kurdelesini kesen Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Berber projenin hayırlı olmasını dilerken proje de yer alan öğrenicilere de başarılar diledi.

Fuarın açılışının ardından tek tek stantları gezen İsmail Berber öğrencilerin projeleri incelendi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yarış Ortaokulunda Tübitak 4006 Bilim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement