Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar - Son Dakika
Güncel

Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar

Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen İngilizce Öğretmeni 40 yaşındaki Yasemin Gül'ün böbrekleri ve karaciğeri Bursa'daki üç hastaya hayat verdi.

11.01.2012 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yaparken, geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Yasemin Gül'ün böbrekleri ve karaciğeri Bursa'daki üç hastaya hayat verdi. Yasemin Öğretmen'nin böbreği ile sağlığına kavuşacak olan üç aylık evli Yasemin Özdemir, ilk iş olarak eşi Hüseyin Özdemir'le balayına çıkacak.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde geçtiğimiz cuma günü beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Çan Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen İngilizce Öğretmeni Yasemin Gül'ün organları, ailesi tarafından bağışlandı. Yasemin Öğretmenin böbreklerinden biri kendisiyle aynı ismi taşıyan ev hanımı 22 yaşındaki Yasemin Özdemir'e, diğer böbreği 53 yaşındaki işçi emeklisi Remzi Öztürk'e, karaciğeri ise yine işçi emeklisi olan Nihat Kali'ya başarılı bir operasyonla nakledildi. Yasemin Özdemir'in ve Nihat Kali'nin ameliyatları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilirken, diğer böbrek nakli ameliyatı ile Acıbadem Hastanesi'nde başarıyla yapıldı.

ŞİMDİ BALAYINA ÇIKACAKLAR

Yasemin Öğretmenden gelen böbrek ile sağlığına kavuşacak olan Yasemin Özdemir'in eşi Hüseyin Özdemir, üç ay önce evlendiklerini söyleyerek, eşinin rahatsızlığı nedeniyle balayına gidemediklerini belirtti. Özdemir, "Eşim Karadeniz turu istiyordu. Böbrek nakli ile bu isteğini taburcu olunca yerine getireceğiz. Bahar'da gezmek için Karadeniz'e gideceğiz." dedi.

Bu arada geçirdiği beyin kanaması sonucu ölen Yasemin Gül'ün 20 ay önce tüp bebek ile anne olduğu öğrenildi. Talihsiz öğretmenin ölmeden önce kendi isteği ile ogranlarını bağışladığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement