Yazar Halit Ertuğrul Gemliklilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yazar Halit Ertuğrul Gemliklilerle Buluştu

Yazar Halit Ertuğrul Gemliklilerle Buluştu

Gemlik Belediyesi'nin davet ettiği Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, anne ve babalar için en büyük mirasın yardım etme ruhuna sahip çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.

11.08.2012 12:55  Güncelleme: 13:43

Gemlik Belediyesi'nin Ramazan ayı Kültürel etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, anne ve babalar için en büyük mirasın yardım etme ruhuna sahip çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Gemlik İskele Meydanı Festival alanında konuşan Halit Ertuğrul, aile, çocuk eğitimi, psikoloji ve manevi yönde pedagojik mesajlar ve dersler sundu. İskele Meydanı festival alanını dolduran yüzlerce kişiye duygulu anlar yaşatan Doç. Dr ve Yazar Halit Ertuğrul, Ramazan ayının da sahip olduklarımızın kıymetini bilme ayı olduğunu vurguladı. Özellikle aile içi iletişim ve sağlıklı çocuk yetiştirme konularında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ertuğrul, "Çocukların nasihatlere değil, anne ve babalarının hayatlarına, işlerine, yaptıklarına ve davranışlarına baktığını, nasihatlerini değil bunları örnek alıyor. Çocuklarımız onlara anlattıklarımız, onlara çektiğimiz nasihatler ile değil, bizlerin yaşamına bakarak yol haritalarını belirlerler. Özellikle de babanın davranışlarını çekim merkezleriymiş gibi direk alırlar. Akıllı anne ve babalar kendilerini görmek için aynaya bakmazlar. Ayna yerine çocuklarına bakarlar. Çocuklarımız bizim hayat aynalarımızdır" dedi.

Hayatından ve kitaplarından renkli kesitler sunan Ertuğrul, "Çocuklarınızı hayır işlemeyi ve paylaşmayı öğretin. Fakirliği, muhtaçlığı, acizliği, çaresizliği gösterin. Bunları yapın ki, sahip oldukları nimetleri anlasınlar. Ramazan ayı bunun için büyük bir fırsattır. Ramazan ayı sahip olduklarımızın kıymetini bilme ayıdır. Ders alma ayıdır" diye konuştu.

Huzur ve mutluluğun biricik formülünün de çaresize çare olmak olarak açıklayan Ertuğrul, "Çocuklarınızın elinden tutun, onlara insaniyet değerlerini öğretin. Hem öğretin hem de onlara bu yönde örnek anne ve babalar olun. En büyük miras yardım etme, paylaşma ruhuna sahip evlatlar bırakmaktır" dedi.

Ertuğrul, konuşmasının sonunda Gemliklilere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Ertuğrul'a Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı Çiçek sunup, teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Halit Ertuğrul Gemliklilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement