Yerel Sanatçılar Burdur İçin Çaldı ve Söyledi - Son Dakika
Yerel

Yerel Sanatçılar Burdur İçin Çaldı ve Söyledi

Yerel sanatçılar Burdur için çaldı ve söylediBURDUR - Burdur'da "Şu Burdur'un Çalgısı"nın ilk gösterimi ve "Ustalara Vefa" konseri düzenlendi.

12.11.2018 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel sanatçılar Burdur için çaldı ve söyledi

BURDUR - Burdur'da "Şu Burdur'un Çalgısı"nın ilk gösterimi ve "Ustalara Vefa" konseri düzenlendi.

Burdurlu kabak kemane sanatçısı Uğur Önür'ün yönetiminde ortaya çıkan Burdur geleneksel müzik kültürünün usta halk sanatçılarının da yer aldığı "Şu Burdur'un Çalgısı"nın ilk gösterimi ve "Ustalara Vefa" konserini düzenlendi. 20 Mahalli ve Ses sanatçısının katıldığı "Şu Burdur'un Çalgısı" tanıtım çekimleri ilk kez yayınlandı. Burdur'un tüm İlçe ve köylerde yaşayan unutulmaya yüz tutmuş 3 telli Cura, Sipsi, Kabak Kemane ve Boğaz havalarının yer aldığı CD klip tanıtımı yapıldı.

Gecede Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Burdur'un yetiştirdiği ve bu çalışmada büyük emekleri olan Uğur Önür'e bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Tanıtım filminden sonra Mahalli sanatçılar sahne alarak birbirinden güzel Burdur yöresi türküleri seslendirdi. Konferans Salonundaki tüm izleyenler sanatçıları bol bol alkışlayarak şarkı ve türkülere ortak olup renkli geceye ortak oldu.

Yerel Sanatçılar Burdur İçin Çaldı ve Söyledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerel Sanatçılar Burdur İçin Çaldı ve Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement