YÖK İ.ü Rektör Adaylarıyla Görüşüyor - Son Dakika
Güncel

YÖK İ.ü Rektör Adaylarıyla Görüşüyor

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi'nin Rektör Adaylarıyla Görüşüyor.

22.12.2008 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi'nin rektör adaylarıyla görüşüyor.

Genel Kurul, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı.

Genel Kurul, ''Tanışmak'' amacıyla YÖK'e davet edilen, İstanbul Üniversitesi'nin rektör adayları ile görüşmelerine başladı.

Genel Kurul toplantısına sırasıyla, Prof. Dr. Ali Akyüz (483 oy), Prof. Dr. Melih Boydak (365 oy), Prof. Dr. Faruk Erzengin (250 oy), Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu (181 oy), Prof. Dr. Yunus Söylet (467 oy) ve Prof. Dr. Kenan Ulualp (46 oy) alınıyor.

İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seçimler sonucunda en çok oy alan ilk 6 aday arasından 328 oy alan Prof. Dr. Ahad Andican adaylıktan istifa etmişti. Bunun üzerine 91 oy alan 7. sıradaki Prof. Dr. Mustafa Keçer listeye eklenmiş, ancak bu aday da istifasını bildirmişti. Seçimde 81 oy alan Prof. Dr. Gülçin Bermek de adının listeye konulmasını istememişti. Bunun üzerine 6 kişilik listeye üniversitedeki seçimde 46 oy alan Prof. Dr. Kenan Ulualp'in ismi eklenmişti.

Mevzuata göre üniversitede öğretim üyeleri arasında gerçekleştirilen seçimde en fazla oy alan 6 isim YÖK'e bildiriliyor. 6 aday arasında istifa eden olması durumunda listeye kalan adaylar arasından en fazla oy alan sırasıyla ekleniyor.

YÖK, bildirilen 6 aday arasından 3'ünü seçerek, rektör ataması için Cumhurbaşkanı'na sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YÖK İ.ü Rektör Adaylarıyla Görüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement