Yonetmen Yusuf Kurcenlı Icın Atlas Sıneması'nda Toren Duzenlendı - Son Dakika
Güncel

Yonetmen Yusuf Kurcenlı Icın Atlas Sıneması'nda Toren Duzenlendı

ISTANBUL (IHA) - Istanbul'da tedavi gordugu hastanede 65 yasinda hayatini kaybeden unlu yonetmen Yusuf Kurcenli icin Atlas Sinemasi'nda toren duzenlendi.

23.02.2012 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

584-GEN/23-ŞUB-0108-0910

-

(FOTOGRAFLI)

ABBAS ULU

ISTANBUL (IHA) - Istanbul'da tedavi gordugu hastanede 65 yasinda hayatini kaybeden unlu yonetmen Yusuf Kurcenli icin Atlas Sinemasi'nda toren duzenlendi.

Oyuncu Mehmet Ali Alabora'nin sundugu torene Kurcenli'nin esi Nesteren Davutoglu, kizlari Ilkin Guleri ve Dilan Davutoglu, eski esi Inci Binisik ve ablalari ile Rutkay Aziz, Tarik Akan, Mehmet Aslantug, Bulent Kayabas, Taner Barlas ve Nur Surer'in de aralarinda bulundugu cok sayida oyuncu katildi. Toren oncesinde Kurcenli'nin 20 dakikalik belgeseli yayinlandi.

Unlu yonetmenin kizi Ilkin Guleri, "Babam gercekten sanat uretmeye calisti. Yasamis gibi yapmadi, yasadi" dedi.

Oyuncu Taner Barlas ise Turk sinemasinin degerli bir ismi kaybettigini belirterek, "Onun uzuntusunu yasiyoruz, basimiz sag olsun" diye konustu.

"Butun sinemacilarin basi sag olsun" diyen Nur Surer de, "Beraber hic calismadim ama her zaman arkadasim oldu. Cok iyi bir insandi" seklinde konustu.

Torende konusan unlu yonetmenin esi Nesteren Davutoglu, "Uzulmeyecegim. Yusuf gibi bir degerle 30 yil hayat arkadasligi yaptim. Yasama deger veren iyi bir insandi. Barisci ve insanlara deger veren bir yuregi vardi.

Dunyada Yusuf gibi dusunenler olsa kavgalar ve savaslar olmaz" dedi. Davutoglu konusmasi sirasinda duygusal anlar yasadi.

Oyuncu Rutkay Aziz de, "Insani seven bir kisiydi. Hem Turkiye'nin, hem de insanligin gercegine uygun filmler birakti. Basimiz sag olsun" dedi.

Torenin ardindan Kurcenli'nin cenazesi Tesvikiye Camisi'ne goturuldu. Kurcenli'nin naasi, ikindi vakti kilinacak cenaze toreninin ardindan Yeni Ulus Mezarligi'nda topraga verilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yonetmen Yusuf Kurcenlı Icın Atlas Sıneması'nda Toren Duzenlendı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement