Yönetmen Yusuf Kurçenli Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Yönetmen Yusuf Kurçenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

65 yaşında hayatını kaybeden ünlü yönetmen Yusuf Kurçenli son yolculuğuna uğurlandı.

23.02.2012 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

65 yaşında hayatını kaybeden ünlü yönetmen Yusuf Kurçenli son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Atlas Sineması'nda düzenlenen törenin ardından Kurçenli'nin cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen töreni Kurçenli'nin eşi Nesteren Davutoğlu, kızları İlkin Güleri ve Dilan Davutoğlu, eski eşi İnci Binışık'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tuba Büyüküstün, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Mustafa Alabora, Halil Ergün, Ali Kırca ve Erkan Mumcu ile sevenleri katıldı.

Bakan Günay, Kurçenli'nin sinemanın değerli emekçilerinden biri olduğunu belirterek, "Benim de şahsen tanıdığım, dostluk ettiğim bir arkadaşımızdı. Uzun süreden beri rahatsız olduğunu biliyorum. Bir gün önceden de doktoru ve akrabalarıyla konuşmuştum.

Ne yazık ki erken yaşta aramızdan ayrıldı. Sinema dünyamıza, milletimize, sevenlerine, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimiz için özel ve önemli bir kayıp" dedi.

Kurçenli'nin son filmi 'Yüreğine Sor'da rol alan Tuba Büyüküstün ünlü yönetmen için, "Değerli bir insandı. Çok centilmendi. Çok üzgünüm" dedi.

Erkan Mumcu ise, "Gerçek bir sanatçı olduğunu düşünüyorum. 35 yıldır tanıyorum. Bütün gerçek sanatçılar gibi kitle ilgisinden nasibini alamadı. Ama iyi işler bıraktı. Toprağına sadık bir adamdı. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Bakan Günay ve oyuncular tabuta omuz verdi. Kurçenli'nin cenazesi alkışlar eşliğinde, toprağa verilmek üzere Yeni Ulus Mezarlığı'na götürüldü. - İSTANBUL

Yönetmen Yusuf Kurçenli Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yönetmen Yusuf Kurçenli Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement