Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor - Son Dakika
Güncel

Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor

Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor

7 Temmuz 2012'de Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen İbrahim (33) ve Özlem Bulut (30) çiftinin beşiz bebekleri büyüdükçe masrafları da artmaya başladı.

24.01.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Temmuz 2012'de Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen İbrahim (33) ve Özlem Bulut (30) çiftinin beşiz bebekleri büyüdükçe masrafları da artmaya başladı. Beşiz bebekleriyle birlikte 6 çocukları bulunan aile, yakınlarının desteği ile çocukların günlük bakımlarını gerçekleştiriyor. Marangozluk yapan baba İbrahim Bulut işe gittiği zaman bebekleriyle sadece anneleri ilgilenmek durumunda kalıyor.

Bulut ailesini evlerinde ziyaret eden Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve Kaymakam Ahmet Yıldız, sorunlarını dinledi. Vali Yazıcı, beşiz bebeklerin Akdağmadeni ilçesinin çiçekleri olduğunu, onlara gereken yadım ve desteği vereceklerini söyledi. Bebeklerin Yozgat'a gelişini hatırladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, şunları söyledi

Bebekler Yozgat'a geldiğinde bağışıklık kazanmadıkları için kucağımıza almakta çekinmiştik. Bebekler bugün sağlıklı ve sıhhatli olarak 1.5 yaşına geldiler. Allah'ın bir lütfu beş çocuğumuz birden oldu. İlk gelişlerini hatırlıyorum, hepsi birden ağladı hangisinden ses çıkıyor bilememiştik. Kucağımıza sonra aldık çocukları, bendeki ağlamamıştı. Aradan 1,5 yıl geçti, Allah'a şükürler olsun sağlıklı bir şekilde çocuklarımız büyümüşler. Bugün de bebekleri gördük. 5 bebeğe aynı anda bakmak çok zor. Kaymakam bey de çocuklara biraz daha ilgilisini artıracak. Çocuklar büyüdükçe problemleri ona göre artıyor. Onlar Yozgat'ın Akdağmadeni'nin gülleri, çiçekleridir. İnşallah sağlıklı şekilde büyüyecekler. Bize düşen ne ise onu icra edeceğiz. Ailenin bakıcı ihtiyacı var, onu da Belediye başkanımızla birlikte çözeceğiz.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ise belediye ollarak her zaman bu ailenin yanında olacaklarını belirterek, anneye yardımcı olacak bir bakıcı görevlendireceklerini söyledi. Akdağmadeni ilçesinde marangozluk yapan baba İbrahim Bulut, çocuklarının haftada 30 litre süt tükettiğini, bez masraflarının da çok olduğunu ifade ederek, ben işe gittiğim zaman anneleri yalnız kalıyor ve bakmakta zorlanıyor.Gün içerisinde sürekli eve gelerek eşime yardımcı olmaya çalışıyorumö diye konuştu.

Ana sınıfına giden bir de oğlu oludğunu belirten anne Özlem Bulut ise beşizlerden sadece birinin kız olduğunu belirtirken, ilgilenmekte zorlandığını söyledi. Anne Bulut, Çocuklarım düşmesinler, zarar görmesinler diye sürekli koşuşturuyoruz. Çocuklar 1,5 yaşına geldi. Her zaman yakınlarımızdan yardım isteyemiyoruz. Hepsi birden ağlıyor, hepsi birden acıkıyor. Genelde bir odada tutuyoruz, biri çıkınca hepsi birden çıkıyor, ağladıkları için bazen komşularımız rahatsız oluyorlar dedi.x

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğü'nce iki bebek için bir yıllığına bağlanan bakım ücretinin kesilmesi sonucu aile bakıcı tutmakta çaresiz kaldı. Belediye Başkanı Suphi Daştan ise bu konuda yardımcı olacaklarını ifade ederken, anne Bulut, Devletimizin desteğini yanımızda görmek bizi rahatlatıyor. Valimiz, belediye başkanımız, kaymakamımız ziyarete geldi, bakıcı ihtiyacımız vardı, onu karşılayacaklar. Ayrıca çocuklardan ikisine maaş bağlanmıştı kesildi. Maaş tekrar bağlanacak diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgatlı Beşizler Haftada 30 Litre Süt Tüketiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement