Yunanistan'da Çiftçiler Sokağa Döküldü - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Çiftçiler Sokağa Döküldü

Atina'da emeklilik reformuna karşı yürüyüş düzenleyen çiftçiler Tarım Bakanlığı binasını taş yağmuruna tuttu.

12.02.2016 16:51

Atina'da emeklilik reformuna karşı yürüyüş düzenleyen çiftçiler Tarım Bakanlığı binasını taş yağmuruna tuttu.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da öğleden sonra Syntagma Meydanı'nda yapacakları büyük protesto gösterisi için Atina'ya traktörlerle gelen çiftçiler güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı. Markopoulo bölgesinde polisin barikatını aşan çiftçiler havaalanına giden yolu kesti. Güvenlik güçleri Peloponez bölgesinden gelen çiftçileri Haidari ve Dafni bölgelerinde durdurmaya çalıştı, dağılmamakta direnen göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda polis araçları tahrip edildi, Tarım Bakanlığı binası ise taş yağmuruna tutuldu.

Tarım bakanı: "Bu sahneler çiftçilerin mücadelesini karalıyor"

Atina'nın merkezinde bulunan Tarım Bakanlığı'nda toplanan yaklaşın bin kişi ise binaya taş attı. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Tarım Bakanı Vangelis Apostolou "Bu sahneler çiftçilerin mücadelesini karalıyor. Başbakanımız bir diyalog başlatmıştı, biz de bu yolda yürüyeceğiz. Bina hasar gördü, ancak çalışanlara bir şey olmadı" dedi.

Çiftçilerin protesto gösterilerini desteklemek amacıyla Devlet Memurları Sendikası ise Klathmonos Meydanı'nda toplanıp Parlamento'ya doğru protesto yürüyüşü düzenleyecek. Aynı şekilde doktorlar, avukatlar ve özel sektörde çalışanlar da gösterilere katılacak. İki gün başkentte kalmayı planlayan çiftçiler Tarım Bakanlığı'na taleplerini dinletmek için hazırladıkları bir dilekçeyi ilgililere vermek istiyor. Fakat çiftçilerin binaya girmesine izin verilmiyor. Olaylar sürüyor. - Atina

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Çiftçiler Sokağa Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement