Yunanistan'da Erken Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Erken Seçime Doğru

PASOK programını açıkladı PASOK lideri Venizelos: "25 Ocak seçimleri, ülkede bugüne dek yapılan seçimlerin hiç birinin olmadığı kadar stratejik öneme sahip"

10.01.2015 22:31

Yunanistan'da, Dışişleri Bakanı ve Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Evangelos Venizelos, 25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçimlerin ülkenin kaderi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, seçimlerdeki ikilemin ülkenin ileriye ya da geriye gidip gitmeyeceği konusu olduğunu söyledi.

Venizelos, Atina'da parti programının açıklandığı PASOK kongresinde yaptığı konuşmada; 25 Ocak seçimlerinin ülkede bugüne dek yapılan seçimlerin hiç birinin olmadığı kadar stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, ""Bu nedenle ülkenin memorandumlar çıkması için kalan ileriye yönelik bir adım mı, yoksa geriye doğru adımlar mı atacağız, bu çok önemli" dedi.

Yapılacak yanlış tercihlerle ülkenin yeniden geriye gideceğini ve bunun da vatandaşlara ve genç nesle çok pahalıya mal olacağını ifade eden Venizelos, ülkedeki durumun alışılmışın dışında olduğunu söyledi. Seçimlerde kullanılacak oylarla Yunanistan'ın kaderinin belirleneceğini belirten Venizelos, 25 Ocak seçimlerinde PASOK'un 3. parti olmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından PASOK Genel Sekreteri Kostas Skandalidis, parti programını açıkladı.

PASOK'un programının ana eksenlerini, ülkeyi istikrarlı bir hale getirip güvenle sayfa çevrilmesi ve gerekli reformlar yapılarak AB içerisinde güçlü ve eşit üye durumuna getirilmesi gibi maddelerin oluşturduğunu belirten Skandalidis, "Ulusal Yeniden Yapılanma ve Başlama" isimli programın yeni milli hedefler içerdiğini söyledi. Skandalidis, PASOK programının, Yunanistan'ın AB ve Avro kuşağında kalmasını ve ülkenin bir an önce memorandumlardan çıkmasını da taahhüt ettiğini kaydetti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Erken Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement