Yüzmek, Stresi Gideriyor ve Kasları Güçlendiriyor - Son Dakika
Güncel

Yüzmek, Stresi Gideriyor ve Kasları Güçlendiriyor

Yüzmenin, Stresi Giderdiği ve Kasları Güçlendirmede Yardımcı Olduğu Bildirildi.

02.08.2007 12:04

Yüzmenin, stresi giderdiği ve kasları güçlendirmede yardımcı olduğu bildirildi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülçin Belene Taşlıyurt, karadaki vücut ağırlığının suya girildiğinde yaklaşık 10 kat hafiflediğini, bu özelliği nedeniyle yüzme sporunun rehabilitasyon, çeşitli hastalıkların tedavisi ve stresi gidermesi açısından da bir terapi olarak nitelendirilmekte olduğunu söyledi. İnsanların yüzerek serinlerken günün yoğunluğu ve yorgunluğunu attığını, aynı zamanda sıcakların verdiği bunalımdan da kurtulduğunu ifade eden Taşlıyurt, aynı zamanda yüzmenin fiziksel görünümü

şekillendirdiği, kan dolaşımını düzenlediği ve bütün vücudu çalıştıran ritmik hareketleriyle kalp-damar sistemini güçlendirdiğinin de unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Taşlıyurt, "Yani fiziksel aktivite yapan bir kas, aktif olmayan bir kasa oranla daha fazla yağ ve daha az glikojen tüketir. Sonuç olarak kalp ve beyin damarlarının tıkanmasının ana nedeni olan aterosklerozisin artmasına neden olan yüksek yoğunluklu lipoproteinlerde azalma olur" dedi.

Taşlıyurt, ergenlik dönemindeki gençler ve çocukların yüzme sporu yapmasının daha yararlı sonuçlar verdiğine işaret ederek, "Su bir dirençtir ve suya karşı kulaç atarak verilen mücadele özellikle çocuklara kas gelişimin yanı sıra özgüveni de kazandırır. 4 yaşından itibaren çocuklara yüzme alışkanlığı kazandırılmalıdır" diye konuştu.

(Nİ-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüzmek, Stresi Gideriyor ve Kasları Güçlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement