Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Zafer Bayramı'na Doğru

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Vefa Salman ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

29.08.2018 15:09

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Vefa Salman ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Cumhuriyetin müjdecisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılını idrak etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türk milletinin Malazgirt'te başlattığı şanlı yürüyüşle karşılaşılan tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferlerin Cumhuriyetin kuruluşuyla taçlandığını aktaran Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Aziz milletimiz, tarihi boyunca imkansızlıklar içinde olduğu anlarda dahi, milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkmış, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için bir ders olmalıdır. 30 Ağustos, 'ya istiklal ya izmihlal' tercihiyle baş başa bırakılan, ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum anlayışıyla hareket eden bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlığı ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 30 Ağustos Zafer Haftası vesilesiyle, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz hain darbe gecesinde tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan ve şehadete erişen demokrasi şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

- Yalova Belediye Başkanı Salman

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, mesajında, 30 Ağustos'un, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşının zaferle taçlandığı gün olduğunu belirtti.

Başkan Salman, şunları kaydetti:

"Yüce Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının muharebelerde aldığı büyük zaferlerle bugüne kadar gelmiş ve bağımsızlığını kazanmıştır. 26 Ağustos 1922'de Ankara, Kocatepe'de başlayan ve tarihimizde destanlaşan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, büyük bir zaferle sona ermiş, bu büyük zafer milletimizin kahramanlığının yanı sıra, birlik ve beraberliğini sağlamıştır. O günden bugüne kadar Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyenler bulunmaktadır. Ancak, bu güçlere karşı 96. yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz."

- AK Parti İl Başkanı Öztabak

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise 30 Ağustos Zaferi'nin, millet olarak kararlılık, birlik, beraberlik ve hürriyet sevdasının en büyük göstergesi olduğunu bildirdi.

Bu zaferin bir zaferden öte büyük bir inancın eseri olduğunu vurgulayan Öztabak, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zaferi de milletimizin şanlı zaferlerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zaferin 96. yıl dönümünü kutlamanın millet olarak onur ve gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimiz, tarihi boyunca imkansızlıklar içinde olduğu anlarda dahi milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkmış, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Gerek 15 Temmuz gecesinde gösterilen kahramanlık, gerekse ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını sürdürmekte olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Büyük zaferle düşmanı yurdumuzdan temizleyen bu millet, ilelebet düşmanlarını temizlemeye ve ezmeye devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement