Zeynep Topkaya, Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivalinde Türkiye'yi Temsil Ediyor - Son Dakika
Güncel

Zeynep Topkaya, Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivalinde Türkiye'yi Temsil Ediyor

Zeynep Topkaya, Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivalinde Türkiye\'yi Temsil Ediyor

Caz yıldızı Türk şarkıcı Zeynep Topkaya Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivali'nde 1'inci olma peşinde.4 gece jüriden puan alan yarışmacılardan en çok puanı alan 3 yarışmacı bu gece belli olacak.

08.07.2012 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Caz yıldızı Türk şarkıcı Zeynep Topkaya Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivali'nde 1'inci olma peşinde. 4 gece jüriden puan alan yarışmacılardan en çok puanı alan 3 yarışmacı bu gece belli olacak. Birinci seçilene 25 bin dolar ödül verilecek. Londra'nın en ünlü konser salonu O2'da 11 Kasım'da yapılacak Ajda Pekkan konserinde şarkı söyleyecek Londra doğumlu modern caz şarkıcısı Zeynep Topkaya, Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti.

Londra'da Kensingron Roof Gardens, Phil Collins'in caz kulübü olarak kullanılan evi gibi İngiltere'nin en seçkin caz yerlerinde ve Jazz Cafe'de şarkı söyleyen 21 yaşındaki Topkaya, ilk defa bir uluslararası müzik festivaline katılırken festivale gelen ünlü şarkıcıların beğenisini kazandı. Festivali izleyen tanınmış şarkıcı menajerleri Zeynep Topkaya ile kontrat yapabilmek için peşine düştüler. Teklifte bulunanlardan biri Paula Abdul'un menajeriydi.

Ünlü Simple Minds Grubunun Assolisti Jim Kerr, yarışma sırasında 'Felicity Kara sanatçı' adını kullanan Türk kızıyla tanıştıktan sonra DHA'ya, "Türk kızları çok güzel. Bugüne kadar konser veremediğim Türkiye'de çok konser vermek isterim. Türkiye, modern bir İslam ülkesi. Bir kıtadan diğerine geçebiliyorsunuz. Türkiye çok güçlü bir ülke oldu" diye konuştu.

Spandau Ballet Grubu'nun tanınmış şarkıcısı Tony Hadley, bugüne kadar hiç gitmediği Türkiye'den teklif alırsa seve seve gideceğini söyledi. 60'ıncı doğum günü denizaltına dalış yapacağı bir ülke aradığını söyleyen Baywatch dizisinin ünlü yıldızı David Hasseldof ise yıllar önce Türkiye'ye gelme planları yaptığını ama çocuğu doğduğu için Türkiye'yi ziyaret fırsatını kaçırdığını anlattı. 6-7-8 Temmuz tarihlerinde Rusya'nın en güzel tarihi şehirlerinden Saint Petersburg'da 'Ice Palace Müzikholü'nde yapılan müzik yarışmasına Anastasia, Simple Minds, Michael Bolton, Tony Hadley, Mika, Eros Ramazzotti, Joss Stone, Natalie Imbuglia, David Hasseldoff başta olmak üzere çok ünlü şarkıcılar destek vermeye geldi. 17 ülkeden gelen yarışmacılar arasında Türkiye, Arnavutluk, ABD, İtalya'yı temsil eden yarışmacılar göz doldurdu.İlk günden çok heyecanlı olduğu gözden kaçmayan Zeynep Topkaya, gazetecilerin ve ünlü şarkıcıların favorisi oldu. Bu arada Jüriye başkanlık eden ünlü şarkıcı Paula Abdul, kimsesiz çocuklar için yapılan açık artırmada tüm dikkatleri üzerinde toplandı.

Yarışma istikbal vaat eden genç şarkıcıların yarışmaya katılıp Rus TV'si aracılığıyla dünyada kendilerini tanıtmalarını sağlıyor. 4 gece jüriden puan alan yarışmacılardan en çok puanı alan 3 yarışmacı bu gece belli olacak. Birinci seçilene 25 bin dolar ödül verilecek. Rus televizyon kanalları çektikleri festival filmini bir ay sonra dünyaya dağıtınca festivalin dünyada yankı yapması bekleniyor.

"White Nights of St. Petersburg" olarak tanıtılan festivale Türk bayrağını açarak katılan Zeynep Topkaya'ya yakın arkdaşları "Flick" diye hitap ediyor. Müziğe merakı çocuk yaşta başlayan Zeynep Topkaya, Sivaslı tanınmış müteahhit ve lokantacı babasının ve İngiliz annesinin müzik eğitiminde katkılarıyla parladı, kendi çabalarıyla kendisini dünya müzik çevrelerine kabul ettirdi.

DHA(AÖ/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeynep Topkaya, Saint Petersburg Uluslararası Müzik Festivalinde Türkiye'yi Temsil Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement