ZyXEL'den Yüksek Performans Tutkunlarına - Son Dakika
Güncel

ZyXEL'den Yüksek Performans Tutkunlarına

ZyXEL\'den Yüksek Performans Tutkunlarına

ZyXEL her biri kendi sınıfının lideri olan router ailesini genişletmeye devam ediyor.

02.01.2012 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ailenin en yeni üyesi olan, aynı anda iki frekansı destekleyen Eş zamanlı Çift Bant (Concurrent Dual Band) Kablosuz N Media Router NBG5715 ile kablosuz bağlantı üzerinden kesintisiz ve yüksek hızla, aynı anda hem İnternet'ten HD video izlemek hem de online oyun oynamak mümkün. Ürünün yeni nesil çift bant özelliği sayesinde farklı frekanslardaki cihazlarla aynı anda iletişim sağlanabiliyor.

Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, router ürün ailesinin en yeni üyesi Çift Bant (Concurrent Dual Band) Kablosuz N Media Router NBG5715'i tanıttı. ZyXEL Kablosuz N Router serisinin en üst modeli olma özelliğini taşıyan ürün, özellikle yüksek performans tutkunu ev kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarlandı. NBG5715 ile kablosuz olarak HD video izlemek, online oyun oynamak, multimedya içeriklerden oluşan web sitelerinde gezinmek ve HD kalitesinde görüntüleri paylaşmak evin her köşesinde ve her an mümkün olabiliyor.

ZyXEL NBG5715'in üstün özellikleri onu sınıfının lideri yapıyor. Çarpıcı tasarımının bir parçası olan MIMO (multiple-input multiple-output) teknolojisini destekleyen üç adet çift bant anteni sayesinde ağ üzerindeki transfer hızı 450 Mbps'e kadar çıkabiliyor. Eş zamanlı Dual Bant teknolojisi sayesinde, İnternet'te gezinti standart 2.4 GHz bant üzerinden gerçekleşirken, performansın önem kazandığı İnternet üzerinden film izlemek ya da online oyun oynamak gibi görüntü aktarımı işlemleri 5 GHz banttan ve aynı anda, herhangi bir parazitlenme olmadan gerçekleştirilebiliyor.

Bu benzersiz 'Eş zamanlı bant' özelliği sadece bant genişliğinin etkinliğini optimize ederek hızlı ve kesintisiz bir kablosuz bağlantı sağlamakla kalmıyor; kablosuz ağı aynı anda kullanan her cihazın da bağlantı gücünü en üst seviyeye çıkarıyor. Piyasada bulunan eski jenerasyon dual bant özellikli cihazlarda iki frekans aynı anda çalışmıyor. Bir başka deyişle 2,4Ghz ile dizüstü bilgisayar bağlanırken, 5Ghz ile başka bir cihazla iletişim sağlanamıyor. Yeni nesil ZyXEL Concurrent Dual Band ile bu sorun çözülüyor ve en esnek çalışma olanağı sağlanıyor.

Evin her köşesinde güvenli kablosuz bağlantı sunan NBG5715'in hızını kalın duvarlar da kesemiyor. Ürün, duvarlar nedeniyle bağlantı sinyalinin azalmasına karşı çözüm olarak, akıllı anten teknolojisi olan SmartRange teknolojisini kullanıyor. Bu sayede, ailenin bir üyesi evin bir odasında online oyun oynarken, diğerleri oturma odasında, kayıpsız olarak İnternet üzerinden HD film izleyebiliyor. ZyXEL NBG5715'in dört adet Gigabit Ethernet portu, medya sunucu ve medya oynatıcı gibi cihazlarla birlikte kullanıldığında standart Fast Ethernet bağlantısına göre 10 kat daha hızlı çalışarak yüksek hızlı ve kesintisiz eğlence sunuyor.

NBG5715, yüksek kaliteli video streaming ve yüksek hızlı İnternet bağlantısındaki tüm bu yeteneklerine ek olarak, sahip olduğu iki NetUSB yuvası sayesinde, USB cihazlardaki dosyaların ağ üzerinden kolayca paylaşılmasını sağlıyor. Ürünün sunduğu bağlantı ile fotoğraflar yazıcıdan kablosuz olarak bastırılabilirken, kayıtlı videolar da HD görüntü sistemlerinde yine kablosuz olarak izlenebiliyor. Bu sayede dekorasyonu bozarak kötü bir görüntüye neden olan kablolar da sorun olmaktan çıkıyor. Bant genişliği yönetimi, UPnP, firewall, dinamik DNS gibi özellikler ile profesyonel bir kablosuz router'dan beklenenleri fazlasıyla karşılayan NBG5715, bulunduğu segmentte 2012 yılının en çok konuşulan ürünleri arasına girmeye aday gözüküyor.

Diğer tüm ZyXEL ürünlerinde olduğu gibi, NBG5715 de ZyXEL'in topluma ve çevreye karşı sorumluluklarının bir parçası olan çeşitli yeşil tasarım özelliklerine sahip. Ürünün üzerinde bulunan ve birbirinden bağımsız çalışan iki adet açma/kapama butonu ile kablosuz bağlantı ve güç, kullanım ihtiyaçlarına bağlı olarak açılıp kapatılabiliyor. Kullanılmayan özelliğin kapatılması da cihazın güç tüketimini minimum seviyeye indiriyor. Ayrıca, farklı protokoller üzerindeki çeşitli uygulamalar işlenirken ev ağına dışarıdan gelebilecek zararlı saldırılara karşı dahili koruma sağlayan 5 IPSec VPN tüneli, kullanıcıların siber güvenliğe ilişkin endişelerini ortadan kaldırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ZyXEL'den Yüksek Performans Tutkunlarına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement