Filipinler'de havalimanı güvenlik görevlisi çaldığı parayı yutarak kaçmaya çalıştı - Son Dakika
Hukuk

Filipinler'de havalimanı güvenlik görevlisi çaldığı parayı yutarak kaçmaya çalıştı

Filipinler\'de havalimanı güvenlik görevlisi çaldığı parayı yutarak kaçmaya çalıştı

Filipinler'in Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı'nda çalışan bir güvenlik görevlisi, bir Çinli yolcunun çantasından 300 dolar çaldı ve yakalanmamak için parayı yuttu. Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, olayın ardından suçlu bulunanlara en yüksek cezanın uygulanması talimatını verdi.

22.09.2023 08:41  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'in Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı'nda çalışan güvenlik görevlisi kadın, bir Çinli yolcunun çatasından 300 dolar çaldı. Yakalanmamak için çaldığı üç adet 100 dolarlık banknotu yuttu. Güvenlik görevlisinin bu olay, kapalı devre televizyon (CCTV) görüntülerinde görülmesinin ardından ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, güvenlik görevlisinin gerekli cezayı alması için gereken tüm adınların atılmasını talimatını verdi.

EN YÜKSEK CEZA UYGULANMASI İÇİN YETKİ VERİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı (DOTr) tarafından Perşembe günü yayımlanan bir basın açıklamasına göre, iddia edilen hırsızlık olayına karışanlar hakkında resmi şikayetlerin yapılmasını yönetim kurulu başkanı yardımcısı ve hukuk işlerinden sorumlu avukat Reinier Yebra'ya yetki verdi. "Bakan, suçlu bulunanlara en yüksek cezanın uygulanmasına yetki verdi ve NAIA ile diğer bağlı kuruluşlardaki yanlışları temizlemeye yönelik kararlılığını göstermek için bu adımı atmış bulunmaktadır," dedi.

PARAYI YUTARKEN BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Olay, 8 Eylül'deTerminal 1'de meydana geldi, bir kontrol noktası görevlisi, Cai adındaki bir yolcunun ayrılırken 300 dolar kaybettiğini rapor etti. İncelenen kamera görüntülerinde bir güvenlik görevlisinin Cai'nin çantasından para çaldığı ve çaldığı parayı yuttuğu tespit edildi. Parayı yutmaya çalışırken boğulma tehlikesi geçiren görevli ve amirigörevden alındı ve olayı soruşturan makamlar tarafından erişim kartları iptal edildi.

Son Dakika Hukuk Filipinler'de havalimanı güvenlik görevlisi çaldığı parayı yutarak kaçmaya çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement