Pilot, yolcu olarak bindiği uçağın motorunu kapatmaya çalıştı - Son Dakika
Hukuk

Pilot, yolcu olarak bindiği uçağın motorunu kapatmaya çalıştı

Pilot, yolcu olarak bindiği uçağın motorunu kapatmaya çalıştı

ABD'de, Alaska Hava Yolları pilotu Joseph Emerson, yolcu olarak bindiği bir uçuş sırasında uçağın motorlarını kapatmaya çalıştı. Emerson, uçakta bulunan 84 yolcunun hayatını riske attığı için yargılanıyor.

06.12.2023 17:32  Güncelleme: 17:42

Ekim ayında ticari bir uçuş sırasında içinde 84 yolcunun bulunduğu bir yolcu uçağının motorlarını kapatmaya çalıştığı iddia edilen Alaska Hava Yolları pilotu Joseph Emerson, Oregon mahkemesinde yargılanmaya başladı.

Mahkeme heyeti, Emerson'u birinci dereceden bir uçağı tehlikeye atmaktan ve olay sırasında uçakta bulunan her bireyin hayatını riske attığı gerekçesi ile 83 suçtan yargılanmasına karar verdi.

Emerson'un avukatları yaptıkları açıklamada, "Cinayete teşebbüs suçlamaları bu davada hiçbir zaman uygun değildi çünkü Emerson hiçbir zaman başka bir kişiye zarar vermek istemedi. O kimseyi riske atmak niyetinde değildi; o sadece evine, karısının ve çocuklarının yanına dönmek istiyordu." ifadelerini kullandı.

Pilot, yolcu olarak bindiği uçağın motorunu durdurmaya çalıştı
Pilot Joseph Emerson

"SİHİRLİ MANTAR" TÜKETMİŞ

Savcıların sunduğu beyana göre ise pilot Emerson, polise olaydan "yaklaşık 48 saat önce 'sihirli mantar' tükettiğini" söyledi.

New York Times'ta kasım ayında yayınlanan bir habere göre Emerson'un, mantarları en yakın arkadaşının ölümünü anmak için Washington'a yaptığı hafta sonu kaçamağı sırasında aldığı bildirildi. Emerson, yolcu olarak bulunduğu uçakta, kokpit atlama koltuğunda Kaliforniya'ya dönerken rüya gördüğünü düşündüğünü söyledi.

Son Dakika Hukuk Pilot, yolcu olarak bindiği uçağın motorunu kapatmaya çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement