Eşofman Kadar Rahat Abiye Kadar Şık - Son Dakika
Kadın

Eşofman Kadar Rahat Abiye Kadar Şık

Eşofman Kadar Rahat Abiye Kadar Şık

Silk&Cashmere koleksiyonunda, 'eşofman gibi rahat ama abiye kadar şık' felsefesiyle 'loungewear' akımı dikkat çekiyor.

10.11.2011 09:15  Güncelleme: 10:58

Türk modasının dünyadaki başarılı temsilcilerinden Silk & Cashmere markası, yeni sezon için rahatlığın ön planda olduğu şık tasarımlar hazırladı. Markanın tasarım ekibinin başkanı olan Elzi Kalma, dünyada giderek daha popüler olan 'loungewear' anlayışını ve Silk & Cashmere'in yeni sezon koleksiyonunu anlattı...

Son dönemlerde özellikle gençler kaşmire büyük ilgi gösteriyor. Bunun nedeni nedir?

Öncelikle dünyada kaşmir çok moda oldu. Kaşmir, eskiden daha klasik olarak algılanırdı, şimdi ise günlük giysilerde de kullanılabileceğini ispat ettik. Ulaşılabilir fiyatlarda satılması da kaşmirin ilgi görmesine neden oldu. Bir de kaşmir alışkanlık yapan bir malzeme.

Çok Kalın Örgüler Moda

2012 kışında, kaşmir modasında bizi ne gibi yenilikler bekliyor?

Bu kış kaşmir modasında çok ince ve çok kalın örgüler var. Silk & Cashmere ile trend olan 'tepeden tırnağa aynı renk giyinme' de çok moda... 2012 koleksiyonu için deri ya da pardösü üzerine bile giyilebilecek kolsuz ve kısa kollu kalın hırkalar hazırladık. Bu kışın koleksiyonunda; aynı renk tonlarında kaşmir kazak, saf ipek saten bluz, kürk yaka ve kaşmir etoller bulabilirsiniz. Bu sene sadık müşterilerimizin ısrarına dayanamadık ve minik bir manto koleksiyonu da hazırladık.

'Loungewear' akımının felsefeniz olduğunu söylüyorsunuz... Nasıl bir akım bu?

'Loungewear', dünyayı kasıp kavuran bir trend... Eşofman ya da iç giyiminin stilize edilmiş hali diyebiliriz bu akım için. Bu akım sayesinde; içinde eşofman giymiş kadar rahatken, dışarıdan oldukça şık görünebiliyorsunuz. Biz zaten bu anlayış doğrultusunda; yıllardır 'Weekend' adlı bir koleksiyon hazırlıyorduk. Ama bu yıl, küçük fırça darbeleriyle son derece iddialı bir 'loungewear' koleksiyonu hazırladık.

İpekle Zamansız Şıklık

Biraz da şık giyimin ipuçlarını alalım sizden... Bu kış şık olmak için ne yapmak lazım?

Tüm zamanların modası olarak tanımlanan 'timeless elegance' yani 'zamansız şıklık' için kaşmir ve ipek giymek yeterli. Grace Kelly de zaten "Bana saf bir kaşmir, siyah bir şal ve bir sıra inci verin; her ortamın en şık kadını olurum" demiş. Ben buna; ekru veya beyaz renklerde klasik saf bir ipek bluz ekliyorum. Ancak klasik denince aklınıza modasız değil; yılın bir çizgisini taşıyan trendy bir parça gelmelidir. Silk & Cashmere'de de biz bunu yaptık.

2012 yazında bizi hangi akımlar bekliyor?

Gelecek yaz rahatlık öne çıkacak. Dolayısıyla vücuttan akan kumaşlar sevilecek. Silk & Cashmere tasarımcısı olduğum için söylemiyorum ama gerçekten seneye ipek-kaşmir gibi tenle uyumlu dokuların altın yılı olacak. Dıştan belli olmayan içsel güzellik hayatın her alanında öne çıkacak. Bu tema; makyajı da, takıyı da azaltıyor, ancak minimalist anlamında değil. Tenle uyum, doğayla uyum, hayatla uyum anlamında...

Mavi Bir Bluz Üzerine Mavi Çizgili Çeket Yanlış! 

Giysileri tamamlayacak aksesuvarların seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Aksesuvar seçerken sadece renk uyumuna bakmak yeterli değildir. En önemlisi; bir giyside tek fikir olmalı ve yola oradan çıkmalıyız. Örneğin; mavi, drapeli ve payetli bir bluz üzerine, içinde aynı mavi tondan çizgiler olan bir ceket giymek yanlıştır! Böyle bir bluzu, düz şal ya da ceketle kombine edilmeli. Çok desenli bir şal beğendiysek, içindeki renklerden birini seçip kalan tüm kıyafeti o renklerde tamamlamalıyız. Eğer gri giysi tercih ediyorsak; gümüş aksesuvar kullanabiliriz.

Düz Elbiseye Renkli Şal

Günlük bir giysi, küçük dokunuşlarla nasıl gece kıyafeti olabilir peki?

Eğer gündüz ve gece aynı kıyafetle kalmak zorundaysanız, öncelikle giyeceğiniz etek, pantolon ya da elbisenin; düz renk olması gerekiyor. Örneğin; kolsuz, siyah kaşmir elbise ve sade bir kaşmir hırka, günlük yaşamınızda rahat etmeniz için ideal. Akşam yemeğe giderken, hırkayı çıkarıp aynı elbiseyi renkli bir şalla tamamlayabilirsiniz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Kadın Eşofman Kadar Rahat Abiye Kadar Şık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement