Tesettür Giyimde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır? - Son Dakika
Kadın

Tesettür Giyimde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür Giyimde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettürde tıpkı giyilen kıyafetler gibi ayakkabı seçimi de belli kurallara uygun olarak yapılmalıdır.

21.02.2017 16:35  Güncelleme: 16:44

Tesettürlü kadınların en çok kararsız kaldıkları durumlardan biri ayakkabı seçimidir. Kullanılan ayakkabının kıyafetle uyumlu olmasının yanı sıra tesettüre uygun olup olmadığı önem arz eden bir konudur. Kadınlar için kimi zaman bir tutku haline gelen topuklu ayakkabının özellikle tesettür giyime ne ölçüde uygun olduğu sıkça tartışılır.

Çok dikkat çeken modeller olmadığı sürece tesettürlü bayanlar da farklı ayakkabı çeşitleri ile kıyafetlerini kombinleyebilirler. Örneğin babet ve kolej tipi olarak da bilinen sade topuksuz düz ayakkabı modelleri tercih edilebilir.

Pardesu, ferace gibi uzun ve ayak bileklerinizden aşağı düşen bir kıyafet tercih ediyorsanız düz ayakkabılar bu tarz için uygun olmayabilir. Orta ve dolgu topuk ayakkabılar bu kıyafet içerisinde bir miktar yükselmenizi ve eteğinizi temiz tutmanızı sağlar.

Eğer tercihinizi topuklu ayakkabıdan yana kullanmak istiyorsanız; ince topuklu stiletto, düz ayakkabılara daha yakın olan 3-5 cm civarında topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Özellikle tesettürde pantolon gömlek kombinlerinizi tamamlamak için bu ayakkabıları seçebilirsiniz. Böylece fazla dikkat çekmediği için şıklığınız ön plana çıkacaktır.

Yaklaşan bahar ve yaz ayları için tesettür kıyafetiniz ayağınızı topuğunuza kadar örtüyorsa sandalet giyebilirsiniz. Giydiğiniz sandaletin ayak bileğinizi göstermediğine dikkat etmelisiniz. Ayak bileğinizi kapatan eteğiniz ya da pantolonunuz varsa sandalet ayakkabılarınızı rahatlıkla giyebilirsiniz.




Son Dakika Kadın Tesettür Giyimde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement