19. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

19. Saraybosna Film Festivali

19. Saraybosna Film Festivali

Festivalde gösterime sunulan, yönetmen Ustaoğlu'nun çektiği "Araf" filmi, sinemaseverlerin beğenisini kazandı Ustaoğlu: "İzleyicilerden filmle ilgili çok güzel tepkiler aldım. Bosna Hersek'te, hisseden bir seyirciyle karşılaştım. Çok güzel, çok seviyeli bir buluşma oldu benim için"

21.08.2013 11:59

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu, 19. Saraybosna Film Festivali'nde gösterime sunulan "Araf" filmi ile ilgili çok güzel tepkiler aldığını belirterek, "Bosna Hersek'te, hisseden bir seyirciyle karşılaştım. Çok güzel, çok seviyeli bir buluşma oldu benim için" dedi.

19 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri Saraybosna'da bir araya getiren film festivali kapsamında, Yeşim Ustaoğlu'nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Araf" da gösterime sunuldu.

Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19. Saraybosna Film Festivali'ne katılmaktan sevinç duyduğunu belirtti.

Festivali takip edenlerin, "Araf" filminin gösterimine yakın ilgi gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, izleyicilerden filmle ilgili güzel tepkiler aldığını söyledi.

Ustaoğlu, "Bosna Hersek'te, hisseden bir seyirciyle karşılaştım. Çok güzel, çok seviyeli bir buluşma oldu benim için" diye konuştu.

Türk sinemasının, uluslar arası platformalarda yer alan ve uluslar arası işbirliklerine imza atabilen bir sinema olduğuna işaret eden Ustaoğlu, bu başarıda 90'lı yılların sinemacılarının büyük emekleri olduğunu vurguladı.

Ustaoğlu, Türk ve Bosna Hersekli sinemacıların, bir araya gelmeleri halinde başarılı işler ortaya çıkarabileceklerine inandığını, bu doğrultuda Bosna Hersekli bazı yönetmenlerle ortak bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement