"2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

"2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali"

"2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali"

Edirne'de gerçekleştirilecek festivale, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan sanatçılar katılacak

18.09.2013 17:45

Edirne Belediyesinin düzenlediği, "2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali", 20-22 Eylül arasında, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelecek sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında Edirne'deki festivalin bittiğine ve festivalin İstanbul'a taşındığına dair demeçler yer aldığını, bunların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Açıklamalar nedeniyle vatandaşların festivalin yapılmayacağına dair hisse kapıldığını belirten Sedefçi, "Edirne'de başlayan uluslararası nefesli sazlar festivali devam ediyor. Bu yıl da cuma akşamı, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere üç gün Balkan ülkelerinin klarnet ve nefesli sazlar üstatlarını kentimizde ağırlayacağız" dedi.

Festivalde, Vassilis Saleas gibi ünlü sanatçıların sahne alacağını dile getiren Sedefçi, Türkiye'den ünlü orkestraların da festivalde konser vereceğini belirtti.

Sedefçi, etkinliğe Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'den sanatçıların katılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Edirne festivaller şehri, kültür başkentidir. Yıl içerisinde 8 festival yapıyoruz. Bu festivalimizden sonra kitap ve kültür festivalimizi yapmayı düşünüyoruz. Bu festivaller sayesinde Edirne'ye yerli yabancı turist akını var. Örneğin bu festivalimize Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan turistler gelerek izleme fırsatı bulacak. İnşallah festivalimizi güzel bir şekilde yapacağız. Bu festivalin arkası gelecek. Önümüzdeki yıl da festivalimizi yapacağız ve bunları devam ettireceğiz."

Festival kapsamında üç gün boyunca  Saraçlar Caddesi'nde etkinlikler gerçekleştirilecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '2. Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement