2023 Tiran Kitap Fuarı'nda Prof. Dr. Vahdettin Engin'in söyleşisi düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

2023 Tiran Kitap Fuarı'nda Prof. Dr. Vahdettin Engin'in söyleşisi düzenlendi

2023 Tiran Kitap Fuarı\'nda Prof. Dr. Vahdettin Engin\'in söyleşisi düzenlendi

2023 Tiran Kitap Fuarı kapsamında Tarihçi Prof. Dr. Vahdettin Engin'in katılımıyla söyleşi düzenlendi. Programa Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, araştırmacılar, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı. Söyleşi, Prof. Dr. Vahdettin Engin'in yazdığı 'Bir Devrin Son Sultanı II. Abdülhamid' kitabı üzerine gerçekleşti.

19.11.2023 02:43  Güncelleme: 03:23

2023 Tiran Kitap Fuarı kapsamında Tarihçi Prof. Dr. Vahdettin Engin'in katılımıyla söyleşi düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tiran tarafından gerçekleştirilen programa ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, araştırmacılar, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

YEE Tiran Müdürü Ömer Osman Demirbaş, söyleşinin açılış konuşmasını yaptı.

Söyleşi, Prof. Dr. Vahdettin Engin'in yazdığı "Bir Devrin Son Sultanı II. Abdülhamid" kitabı üzerine, tarihçi yazar Emel Engin'in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Prof. Dr. Engin, Sultan II. Abdülhamid'in çok entelektüel biri olduğunu anımsatarak, onun liderliği döneminde Osmanlı Devleti'nde birçok alanda çok gelişmeler meydana geldiğini söyledi.

Balkanlar'ın Osmanlı Devleti için her zaman önemli olduğuna işaret eden Engin, "İkinci Abdülhamit için Balkanlar'daki en önemli dayanak noktası Arnavutlar. Arnavutları seviyor, önemsiyor çünkü onlar yiğit insanlar, cesaretli insanlar, dürüst insanlar ve özellikle de bir Arnavut 'besa' (söz) dediği zaman sözünden katiyen dönmez. Böyle olunca bölgede yaşayan Arnavutlarla olan ilişkileri son derece iyi olmuştur." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına da değinen Engin, gerçekleşen katliamları büyük bir acı olarak nitelendirendi.

Ayrıca, fuar kapsamında Fan Noli yayınevi tarafından Arnavutçaya tercüme edilen kitabın tanıtım ve imza programı da düzenlendi.

15 Kasım'da başlayan 2023 Tiran Kitap Fuarı, 19 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2023 Tiran Kitap Fuarı'nda Prof. Dr. Vahdettin Engin'in söyleşisi düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement