32. Genç Günler Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

32. Genç Günler Festivali"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 32. düzenlenen Genç Günler Festivali kapanışı için özel olarak hazırlanan "Yolcular" oyunu izleyiciyle buluştu.

20.05.2016 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 32. düzenlenen Genç Günler Festivali kapanışı için özel olarak hazırlanan "Yolcular" oyunu izleyiciyle buluştu.

Üsküdar'daki Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Şehir Tiyatroları'ndan 6 genç yönetmenin sahnelediği, küçük bir otobüs terminalinde kesişen hayatların hikayesini konu edinen Yolcular oyunun oyuncu kadrosunda ise yine Şehir Tiyatroları'ndan deneyimli isimlerle birlikte genç kuşak oyuncular yer aldı.

Sam Bobrick'in yazdığı, çevirisini Fikret Urucu'nun yaptığı "Yolcular" isimli oyunu Berna Adıgüzel, Ali Gökmen Altuğ, Arda Aydın, Murat Garipağaoğlu, Özgür Kaymak ve Tolga Yeter yönetti.

Yönetmen Tolga Yeter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır denenmemiş bir şeyi denemek istedik. Seyircimizin alışık olmadığı bir oyunla karşılarına çıkalım istedik. Kapanışımızda farklı olarak 6 genç yönetmen olarak yönetmek istedik. Oyunumuzda 6 farklı hikaye bulunuyor. Bu hikayeleri 6 yönetmen kendi ekibini kurarak yönetti. Çok başarılı bir çalışma oldu." dedi.

Oyunun hikayesinde otobüs terminalinde bekleyen yolcuların, başarı ve başarısızlığı, acıyı ve sevinci ve kendilerine dayatılan değerlerin anlamsızlığını seyirciyle birlikte keşfettiğini aktaran Yeter, aynı dekorun içinde farklı yönetmenlerin bakış açılarıyla ele alınan hikayeler bir sokak müzisyeninin ortaklığında birleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Oyunda, Cafer Alpsolay, Elçin Atamgüç, Sezai Aydın, Canan Kübra Birinci, Pelin Budak, Damla Cangül, Onur Demircan, Ercan Demirhan, Özgür Dereli, Gökhan Eğilmezbaş, Elyesa Çağlar Evkaya, Zeynep Ceren Gedikali, Fatma İnan, Tarık Köksal, Özge OIdaç, Neslihan Ayşe Öztürk, Caner Çandarlı, Çağlar Polat ve Nilay Yazıcıoğlu rol aldı.

Öte yandan 32. Genç Günler Festivali kapanışında Hakan Elbir ve Bensu Orhunöz da müzikseverlere konser verdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement