66 Yıldır Metali İşliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

66 Yıldır Metali İşliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kılıçlardan detaylar Yılmaz Emen'le röportaj Bugüne kadar birçok ünlü siyasetçiye hediye kılıç yapan 74 yaşındaki Yılmaz Emen, tek gözünü kaybetmesine rağmen minyatür kılıç yapmaya devam ediyor.

15.02.2016 12:58

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kılıçlardan detaylar

Yılmaz Emen'le röportaj Bugüne kadar birçok ünlü siyasetçiye hediye kılıç yapan 74 yaşındaki Yılmaz Emen, tek gözünü kaybetmesine rağmen minyatür kılıç yapmaya devam ediyor.

Bursa'nın Tarihi Irgandı Çarşılı Köprüsü'deki dükkanında mesleğini sürdüren Emen, sekiz yaşında çırak olarak başladığı işini 66 yıldır yorulmadan yapıyor.

Emen, asıl işinin ağır metal olduğunu belirterek, sanat aşkı nedeniyle bir gözünü yitirdiğini söyledi.

Ağır metal üzerinde sanatına gerçekleştirmeyi sevdiğini belirten Emen şunları kaydetti:

"Doktorlar gözümü kaybettikten sonra diğer gözümü kaybetmemek için ağır metal üzerinde çalışmamı yasakladı. Bu nedenle hafif metaller üzerinde çalışmaya başladım. Kaynak işi yok bunda, ağır metal değil. Tasarım önemli. Metale estetik biçimler vermek hoşuma gidiyor. O da bir canlı eğsen de büksen de yine aynı şekline geliyor. O yüzden metali çok seviyorum. Metalin her çeşidini kullanıyorum. Paslanmazını, demirini, hurdasını her türlü metali kullanıyorum. Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle için de özel bir kılıç yapıp Elize Sarayı'na yolladık. Sonra beni Fransa'ya davet etti. Ürdün Kralı Hüseyin'e altın işlemeli bir kılıç yaptık. Kraliçe 2. Elizabeth'e özel kılıç yaptım."

66 Yıldır Metali İşliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 66 Yıldır Metali İşliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement