Adana'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Adana'da Kültür Sanat

Adana\'da Kültür Sanat

Devlet Tiyatrosu, bu ay 3 oyun sahneleyecek.

03.11.2014 13:06

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), bu ay "Yarınlara Geç Kalmadan", "Sevgili Doktor" ve "Merhaba Hayat" oyunlarını sahneleyecek.

Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen'in yazdığı, Gökhan Doğan'ın yönettiği "Yarınlara Geç Kalmadan" oyunu, 15 Kasım'a kadar saat 15.00 ve 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Dekor tasarımı Tansu Liman'a, kostüm tasarımı Ceren Karahan'a, müzikleri Engin Bayrak'a, Işık tasarımı ise Özer Kuşkaya'ya ait oyunda, gençlerin uyuşturucu batağına sürüklenmesi ve ailelerin nasıl davranması gerektiği anlatılıyor.

Anton Çehov'un yazdığı, Neil Simon'un oyunlaştırdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye çevirdiği, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği  "Sevgili Doktor" oyunu da 18 Kasım'dan itibaren Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Dekor tasarımı Hakan Dündar, kostüm tasarımı Funda Karasaç'a, müzikleri Alper Maral'a, Işık tasarımı ise İbrahim Karahan'a ait oyunda, hassas ve akıllı insanların yaşamlarını nasıl güzelleştirebileceği, güçlerini ve güçsüzlüklerini soruşturması, sınıfsal ayırımlar, sömüren ve sömürülenler anlatılıyor.

Azade Küçükaycan'ın yazıp yönettiği 3-8 yaş arası izleyicilere yönelik "Merhaba Hayat" müzikli danslı çocuk oyunu ise kasımda 7 kez sahneye konulacak. Oyunda, Jülide, Büyük Ayıcık ve Minik Ayıcık aracılığıyla renkler, sayılar, mevsimler anlatılıyor.

Öte yandan, Mersin Devlet Opera ve Balesi de "Lüküs Hayat" adlı müzikali 17 Kasım Pazartesi saat 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. - Adana

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement