Adana'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Adana'da Kültür Sanat

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) bu hafta, komedi oyunu "Muammer Muammer" ile çocuk oyunu "Eski Dünya Masalı"nı sahneleyecek.

12.01.2016 14:17

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) bu hafta, komedi oyunu "Muammer Muammer" ile çocuk oyunu "Eski Dünya Masalı"nı sahneleyecek.

ADT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Orhan Kemal'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Muammer Muammer" adlı oyunda, dürüst bir kişiliğe sahip kahramanın başarısızlığa isyan edip, kötü olmaya çalışması anlatılıyor.

Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı İbrahim Karahan, müzikleri Onur Yüce'ye ait oyunun dans düzenini ise Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı İzzet Güllü üstlendi.

Doruk Nalbantoğlu, Gökhan Doğan, Murat Özben, Murat Aslan, Burçin Börü, Sevinç Gediktaş ve Saliha Karahasan'ın rol aldığı müzikli, şarkılı, danslı komedi oyunu 12-15 Ocak'ta saat 20.00'de, 16 Ocak'ta ise saat 15.00 ve 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

-Çocuk oyunu "Eski Dünya Masalı"

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Muzaffer H. Kırıkkalp'in yazdığı ve yönettiği "Eski Dünya Masalı" adlı çocuk oyunu ise 12 Ocak ve 17 Ocak'ta, saat 11.00'de izleyici ile buluşacak.

Oyunun dekor tasarımını Emre Satı, giysi tasarımını Bengisu Mukiyen, ışık tasarımını Özer Kuşkaya, müziklerini Evren Karakul, koreografisini Didem Atasoy, yönetmen yardımcılığını Mazlum Taşkıran, yönetmen asistanlığını da Dilek Dokumacı üstlendi.

"Şaylan" adlı küçük bir kasabada geçen ve istenildiğinde, inanıldığında, sahip olunan şeylerin değeri bilindiğinde, mutlu ve huzurlu bir dünya oluşturmanın her zaman mümkün olduğunun anlatıldığı oyunda, başlıca rolleri Mazlum Taşkıran, Recep Kekil, Ozan Sargın, Ömer Bertan, Dilek Dokumacı, Muhammet Burak Erol, Nazlı Köymen, Meryem Asil, Sinem Culfa ve Ömer Öznaz paylaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Adana'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement